staffedoggblogg

Alla inlägg under juli 2017

Av Sofie Pettersson - 31 juli 2017 11:49

Vi fortsätter på temat utflykter med hund! 

 

En dag åkte vi till Furusund. Perfekt en solig dag. Mycket fint att titta på och bra socialträning för hundarna också.

 

Helt fantastisk utsikt!

 

Vi gick promenad längs strandlinjen och kollade på alla fina hus. Stannade och fikade i hamnen och tittade på båtar.

 

I bakgrunden ser man Astrid Lindgrens hus (det röda). 

 

När det är varmt ute så promenerar vi alltid i närheten av vatten så hundarna kan ta ett dopp om det behövs. Staffar är inte kända för att klara värme(eller kyla) särskilt bra. 

 

En annan dag åkte vi till kalkstensbrottet i Riala, eller Hållvastbysjön som den heter. Det är en populär sjö där många brukar bada med sina hundar. Vi bor ganska nära den men har aldrig stannat där förut. 

 

Fint är det, men jag blev faktiskt besviken. Skräpigt och massa glas. Fy på er människor. Det är ni som borde förbjudas vid badplatser. Hur kan man bara lämna på det viset. Tråkigt.

Förutom det är det ganska svårt att ta sig fram. Ena sidan är jättebrant, och på andra sidan är det hala klippor som inte alls var så lätt för osmidiga hundar att ta sig fram på. Hehe. Nä, det här blir inget favoritställe för oss..

 

Idag blir det nog också en tripp någonstans. Än vet jag inte vart. Ha en bra dag alla!

                                                                           

Av Sofie Pettersson - 24 juli 2017 12:21

Nu har jag sommarjobbat klart för den här gången och semestern fortsätter. Jag har inte så många veckor kvar nu (ångest). Eftersom vi köpt en ny bil så passar det väll sig perfekt med lite hund och bilsemester? Hehe, eller så kan man säga såhär: bilen var svindyr och pengarna är slut så vi får göra det bästa av situationen och åka på utflykter som inte kostar så mycket. Det kan bli minst lika trevligt det....

                                                  
                    

Igår åkte vi till Marholmen. Vilket fint ställe! Hundvänligt var det också!

   

Det finns motionsspår som går längs vattnet. Cafè om man blir hungrig.  Flera bra badställen där man kan bada med hundarna. Inte ens vid den stora stranden satt det någon skylt där det stod hund förbjuden.

   

Ett riktigt kanonställe att göra utflykt med hundarna en solig dag. Rekommenderas!

 

På ett ställe kunde man åka en flotte ut till en liten ö. Läskigt när det gungar tyckte Wilson.

   

Jag är så glad att vi bor nära havet. Det är verkligen härligt när solen skiner. Få se vart dagens utflykt blir..

 

Hemma så växer det så det knakar. Vi har redan kunnat skörda en hel del grönsaker. Jättekul! Man lär sig vart efter vad som fungerar och inte. Till nästa år ska jag komma ihåg att inte plantera så mycket i växthuset. Det är proppfullt nu.

 

Morgonpromenaden med hundarna blir oftast i skogen. Man får inte glömma bort att musklerna behöver jobba lite också. Vi tar det ganska lugnt med fysträningen nu på semestern eftersom det är så varmt. Det får vi ta tag igen sedan när jag börjar jobba och man inte är ute lika mycket längre.

 

Ha en trevlig dag alla!

                                                  
                    

 

 

Av Sofie Pettersson - 16 juli 2017 11:45

Den här veckan har jag faktiskt sommarjobbat. Det behövs lite extra stålar. Eftersom det är något helt annat än vad jag jobbar med i vanliga fall så känns det inte tråkigt alls. Det är skillnad på att jobba om man vill eller om man måste... Dessutom jobbar jag med typ halva familjen så det är kul.

 

Visst är det tungt att gå upp tidigt, men det är riktigt skönt ute på morgonpromenaden vid 5:

 

Igår ringde veterinären om provsvaren från Leias misstänkta juvertumörer som skickats på analys. Alla knölarna var tumörer, men de var av den snällare sorten med låg spridningsbenägenhet. De är borttagna med god marginal så ingen mer operation behövs. Puh!

 

Nu går det riktigt låååångsamt fram på skogspromenaderna. Äntligen har blåbären kommit:

     

Jag är ganska efterbliven,jag vet,  men nu har jag skaffat Instagram. Bättre sent än aldrig. Leiawilson1 heter vi där.

 

På kvällarna tränar vi en stund inför kommande tävlingar. Det räcker med korta pass. Djuren orkar inte mer än så nu när det är varmt på dagarna.

 

Nu på helgen så har vi startat dagen med promenad till havet och morgondopp. Man får passa på att simträna hundarna medans man kan:

         

Nu ska vi fortsätta att njuta av sommarvärmen. Imorgon vankas ytterligare en vecka med jobb och efter det är jag ledig igen.

                                                  
                     

Av Sofie Pettersson - 6 juli 2017 22:10

Dagens utflykt bar av långt ut i obygden för att kolla på en begagnad bur till våran nya bil (wohoo!). Tyvär så kändes buren för liten för att ha två hundar i, även om den passade bra i bilen. Vi bestämde oss för att titta på galler istället. Hur som helst så var vi ändå långt ut på vischan så vi åkte lite längre och hamnade i Älmsta.

 

Att gå på nya ställen är alltid trevligt. Idag blev det längs Väddö kanal. En härlig solig dag med utflykt,fika och långpromenad.

     

 

 

Av Sofie Pettersson - 2 juli 2017 11:30

Efter vad som känns som 200 andrapris i lydnad så kom Willes tredje förstapris igår. Han har ju två förstapris i gamla klass 1 sedan tidigare och tog nu ett förstapris i nya startklassen. Äntligen var marginalerna på rätt sida. Som vi har kämpat. Haha. Men vem kunde tro ens att den här lilla knäppisen någon gång skulle få en titel i lydnad? Skam den som ger sig!

 

Tävlingen igår var här i Norrtälje på Roslagens bk. Jag hade inte så höga förhoppningar för det var ganska varmt och kvavt. Men Wilson höll ihop ändå och klarade hela programmet utan att nolla något moment.

 

 

Wilson med nya titeln LD startklass:

 

 

Presentation

Leeloo

 

Leia

 

Wilson

 

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar jag rekommenderar

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Fråga mig

0 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards