staffedoggblogg

Alla inlägg den 14 augusti 2018

Av Sofie Pettersson - 14 augusti 2018 21:26

I söndags var vi till Djurens helg på Solvalla. En jätterolig tillställning med massa olika djur, tävlingar, prova på-sporter mm. Wille och jag skulle tävla dubbla klasser mästarklass rallylydnad. Det är tredje året nu som vi är med där. Det här året är första gången som Leia inte  tävlar. Hon var med som sällskap och coach iallafall. Min brorsa och Linus följde med som medhjälpare.

 


Det har inte regnat en droppe typ på tre månader, men naturligtsvis så var det regn hela söndagen. Typiskt. Willes favoritväder. Not.

 

Första klassen gick åt helvete. Jag fick bryta efter typ halva banan för han blev bara elakare och elakare. När hans humör är sådär dåligt så är det ingen mening att fortsätta.

 

Andra klassen var humöret bättre. Men redan när vi gick banan så förstod jag att han inte skulle se konen som man skulle sända till.  Dels var en del av slalomet (visst den hade en annan färg, men hundar är väll färgblinda?), dels så var det så långt till konen. Och jag hade rätt, han såg den inte. Jag gick fram och hjälpte honom och kanske blev diskad redan då. Senare i banan som ändå var för svår så valde jag att ta i honom så vi blev diskade i vilket fall som helst. Protokollen har jag inte fått än, de kommer med posten.

 

Det kändes lite jobbigt att inte ha min stabila Leia att luta mig emot när svajjiga Wilson var på dåligt humör! Shit happens.

 

Efteråt gick jag till agrias monter för att få goda råd av hundcoachen Fredrik Steen. Jag beskrev problemet med den övertaggade hunden. Fick visa lite lydnad men då var Wille vips en riktig toppenhund! Det gick inte att få fram något dumt alls! Typiskt! 

Fredde sa att han gärna ville se problemet in action, och jag bah: om du hade tittat mot rallyn för 5 minuter sedan så hade du sett vem som skällde hela banan. Haha.

Han bad mig maila en film. Får se om jag gör det. Hihi.

 

Efter tävlandet gick vi runt ett tag och tittade. Bland annat så testade vi på nosework. Perfekt. Det blev ett gratis träningstillfälle för Wilson. Han fick göra ett behållarsök och hittade doften utan problem. Duktig kille!

 

Jag kollade på en uppvisning av IPO-hundar. En boxer som tävlat VM visades upp. Den hade tydligen bästa lydnadspoängen på VM:et sa de. Den är från min klubb. Jag bara måste få skryta om att det var den hunden som hade samma poäng som Leia på vårat KM i lydnad. Hihi. 

 

Båda hundarna var rätt trötta när vi kom hem om man säger så.

 

Nu är jag inne på min sista semestervecka. Blä!

Det är lite svalare ute så det har blivit längre promenader. Jag tycker faktiskt Leia har blivit bättre nu igen när vi ökat på motionen.

Vid bryggan:

 

Igår blev det också socialträning för hundarna. Vi  åkte till Älmsta, gick promenad och åt på restaurang. Trevligt ställe där hundarna var mycket välkomna.

Idag har jag och Veronika varit ute med hundarna på en riktig lång promenad runt Bärsjön. Det var inga problem för Leia att hänga på så det kändes skönt.

 

Imorgon blir det promenix igen. Var vet jag inte än.

                                                                                        


Presentation

Leeloo

 

Leia

 

Wilson

 

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar jag rekommenderar

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Fråga mig

0 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards