staffedoggblogg

Alla inlägg den 6 mars 2015

Av Sofie Pettersson - 6 mars 2015 18:35

På söndag är det  tävlingsdax igen. Den här gången är det agility som gäller. Wilson och jag ska starta inofficiell tävling i Arningehallen. Vi som knappt tränat någon agility alls sedan i somras. Vad tänkte jag med? Som vanligt, kändes bra när jag anmälde mig, men nu.....

 

Jag har inga  krav alls på Wille utan det är ren träning. Ska försöka ta det lugnt och fokusera på att ta oss runt banorna. Jag har anmält mig till samtliga tre lopp. Får se om vi startar alla.

Som vanligt när det ska tävlas så blir det en del förberedelser. Packa ska jag göra imorgon. Om vädret tillåter så blir det en sväng till klubben för att köra igenom slalomet en sista gång!

 

Den här veckan var jobbig. Jag har haft inbokningar varje kväll: föreläsning, häst, veterinären osv. Lite dåligt samvete har jag allt.

Igår togs Willes stygn bort. Efter det passade jag på att gå en promenad runt i Vallentuna centrum. Ny miljö, nya lukter. 

Kör på så gott jag kan med Leias rehab. Tycker det går riktigt bra med draget. Hon verkar tycka det är kul. Har googlat runt lite på DW(dragweight) för säkerhets skull. Förutom drag ärdet intervaller med ökad trav på promenaderna,benmanschetter samt cavaletti. Vi har gått mycket offroad i skogen över stockar. Tyckte idag att man redan ser resultat på musklerna vid baksida lår.

Till nästa vecka ska vi öka belastningen. Man måste hela tiden komma vidare ett steg, men utan att gå för fort fram.

 

Nu börjar äntligen vädret bli bättre så man kan träna ute igen. Körde ett kort lydnadspass idag på baksidan. Gick bra tycker jag. Håller på med "ställande under gång". Tränar jag lite varje dag så verkar det till och med som att Wille kan lära sig. =)

Hade tänkt att starta Leia i lydnadsklass 1 den 25 april men jag tror inte vi kommit tillräckligt långt med rehaben då ännu(inga hopp eller inkallningar). Dessutom ska hon ta bort misstänkt juvertumör den 11 april. Nu funderar jag på om jag ska anmäla Wilson istället? Får se hur jag gör med den saken...

 

Härligt igår på promenaden vid havet:

 

Presentation

Leeloo

 

Leia

 

Wilson

 

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar jag rekommenderar

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Fråga mig

0 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards