staffedoggblogg

Alla inlägg den 5 juni 2015

Av Sofie Pettersson - 5 juni 2015 18:18

Idag har Leia varit  hos hundfysio. Jessica Pelz för en check efter senaste äventyret när hunden blev blockhalt.

På tisdag har hon vilat i tre veckor så då är det dax för återbesök till kliniken.

 

Det har gått framåt, men hon är fortfarande inte riktigt hundra. Idag hade hon en grads hälta i trav ungefär.

Man ser att hon inte belastar vänster ben fullt ut när hon står, men det är ändå mycket bättre än för en vecka sedan. Vänster sidas lår har såklart fått jobba extra och var lite spänt. Det är inget konsigt med det. Leia var inte heller helt nöjd när man stretchar ut det benet vilket kan tyda på en sträckning i muskeln som går längs ryggen och fäster på insida lår.

 

Vi får se vad kirurgen säger på tisdag, men förmodligen säger han ungefär detsamma som vi pratade om idag. Leia behöver tid att vila, men kan succesivt öka på träningen igen. Inte bara skrittpromenader med andra ord. Naturligtsvis ingen hård träning, snabba vändningar, start och stopp, men träna lite lugnt går bra typ rallylydnad och sånt.  Det är viktigt att hon mår bra i huvudet också.

 

Efter idag känns det lite bättre, hoppas bara på bra besked på tisdag också. Jag har fått med mig en hel del frågor från idag att ta upp.

 

Under tiden Leia fick massage pratade jag och Jessica en hel del om hundar med diverse diagnoser, vad man kan göra för att sköta dem osv. Det är intressant hur olika syn folk har på saker och ting. När man läser på nätet så kan den ena ha avlivat en hund för något som en annan skulle ha behandlat osv.  För vissa är saker katastrofer som för andra är problem som går att lösa med rätt träning, motion, uppvärmning, massage mm. Som kirurgen sade till mig sist: det finns inget problem som inte har någon lösning.

 

Finaste Leia imorse:

   

 

 

Presentation

Leeloo

 

Leia

 

Wilson

 

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar jag rekommenderar

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Fråga mig

0 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards