staffedoggblogg

Alla inlägg under december 2014

Av Sofie Pettersson - 19 december 2014 19:43

Usch jag kan inte fatta att det redan är jul igen! Tiden går för fort! Inte har man hunnit med det man ska heller. Som vanligt! =)

Ser fram emot några extra lediga dagar. Som jag har längtat! 5 dagar på rad med sovmorgon. Jo, jag tackar jag!

 

Nu har vi ökat på Leias promenader ytterligare, så kvällspromenaden är uppe i hela 20 minuter! Inte har hon visat någon hälta heller. Jag är glad. Har bokat tid nu för röntgen och återbesök hos kirurgen. Var omöjligt att få en eftermiddagstid såhär runt jul. Det var bara att ta den tiden som fanns helt enkelt. Stressa efter jobbet på den 23:e. Som att man inte hade nog att göra den dagen ändå. Bara att gilla läget...

 

Wilson är riktigt rolig att träna med för tillfället. Det bådar gott inför kommande rallytävlingar. =)

Han är alldeles lagom taggad. Jag småtränar lite på och mellan promenaderna. Det får inte bli för uttjatat.

 

Nyss var jag ute med båda hundarna. Jag lämnar in Leia och fortsätter en bit med Wille så han får lite mer motion.

Nu börjas det: någon som trodde att nyårsafton var ikväll och sköt av fyverkerier som hette duga. Tur att jag precis tagit in den skotträdda hunden. Wilson brydde sig inte nämnvärt om smällarna, jag fortsatte träna som om ingenting hade hänt. Skönt.

Tråkigt att folk inte kan respektera att det finns de som är rädda..

 

Härligt att det äntligen är helg så man kan vara ute när det är ljust. Man går upp när det är mörkt, kommer hem när det är mörkt, är inne när det är ljust. Nä, jag gillar inte alls den här årstiden.

 

Wilson säger hallå i mörkret:

 

Man får lov att vara inne mer den här årstiden. Så är det bara...

 

 

 

 

Av Sofie Pettersson - 16 december 2014 20:30

Igår var vi på rehab med Leia. Det ökades på ytterligare på watertreadmillen. Nu fick hon gå 3*5 minuter, med ännu mindre vatten än innan. Det syndes på henne att det var jobbigt.

Som tur är var hon inte det minsta halt idag heller. Skönt!

Dessutom så fick hon den sista rimadylen igår morse. Håll tummarna att hon klarar sig utan smärtis nu! Än så länge ser det bra ut iallafall.

 

Vi får öka på 5 minuters promenad igen. Så nu är det uppe i tre 15-minuters promenader per dag. Om hon inte visar tecken på hälta så kan vi öka på ena till 20 minuter om ett par dagar. Jippi!

                                                  
                           

Om 2 veckor är det dax för återbesök till kirurgen och 6-veckors röntgen. Hoppas innerligt att allt ser ut som det ska.

 

Eftersom vi går så många korta promenader nu för tiden så har Wilson fått gå med klövjeväskor lite oftare än vanligt. Ett bra sätt att öka på hans jobb lite..

 

Ikväll har jag och Susanne sprungit i spåret med Wille och Axa. Jobbigt för stunden, men skönt efteråt!

 

Imorgon är det förhoppningsvis bra väder så vi kan vara ute och träna lite rallylydnad. Måste träna på åttans frestelse nu igen..

 

Äldre höstbild:

 

Av Sofie Pettersson - 14 december 2014 20:32

Söndagen har bjudit på fint väder. Härligt. Har varit ute mycket idag. Både med hundarna och med hästen.

 

Jag har haft en upplyst träningsplan 5 minuters promenad hemifrån utan att tänka på det. På nya lekplatsen som de byggt vid kanalen finns en konstgräsplan som är upplyst. Perfekt! Det är ändå ingen som spelar fotboll där nu.

Går bra att använda den nu så länge det inte är snö.

Invigde den för hundträning nu ikväll. Gick bra! Tränade lydnad och rallylydnad med Wilson. Leia fick också följa med. Hon fick mest titta på, men lite slalomträning blev det för henne.

 

Imorgon ska Leia på rehab igen. Får se om vi får flera övningar den här gången också. Förhoppningsvis kan man öka  på promenadtiden ytterligare.

 

Soligt idag:

 

Av Sofie Pettersson - 13 december 2014 19:23

Äntligen var det dax för ett av årets höjdpunkter: hundmässan!

Jag åkte dit med Susanne i år. Mycket roligare än att åka själv såklart! Vi åkte hemifrån klockan 8 så vi skulle hinna i tid att kolla utställningarna som började klockan 9. Det var så mycket kö, och svårt med parkering så vi kom nog inte in förän halv 10.

 

Självklart kollade vi först in rottisarna eftersom släktingar till Axa ställdes ut. Ganska livat runt rottis-ringarna måste jag säga... ;) . Annat var det vid mina kära staffar! Där var det glatt och trevlig stämning. =) Jag fick återigen bekräftat för mig själv att jag är mycket  nöjd med mitt rasval.

Tittade på amstaffarna också. Fina och trevliga hundar!

 

Det här med utställning verkar faktiskt kul. Har inte tänkt så mycket på det förut. Roligt att gå runt med Susanne som är expert. Hon kan alla knep när det gäller utställning.

Kul att se alla speciella människor som tenderar att ha vissa raser...

 

Förutom att titta på hundraser så kollade jag in agilityn, rallylydnaden och elitlydnaden.

Jag hade förväntat mig att agilitybanan skulle vara svårare än vad det såg ut. Den var så luftig, hade långa avstånd. Förstå mig rätt, jag fattar fortfarande att det var svårt, men jag trodde det skulle vara trängre.

Rallylydnaden gjorde mig nervös eftersom vi snart ska tävla på kistamässan. Stora störningar för hunden. Hjälp!

Lydnaden är rolig att se. De är grymt duktiga. Men...... jag tycker det är så tråkigt att det BARA är bordercollies. Av 20 startande var det typ 18 borders, 1 aussie och 1 golden. Det blir lixom bara samma hela tiden. Skulle vara roligare med lite mer variation. Hm, ska satsa stenhårt på lydanden alltså!  ;)

 

Handlade de sakerna som jag hade planerat: koppel som lätt får plats i fickan, hundgodis, klotång och pärm till alla viktiga hundpapper. Tyckte inte jag hittade något till speciellt bra mässpriser. Det var bättre förr!

 

Efter många timmar på mässan var jag helt slut i huvudet. Tillräckligt med socialträning för mig på ett tag! =)

 

Varför går vi upp klockan 6 på en lördag? Det är ju inte ens ljust ute!

 

Jo,det är för att matte ska kunna köpa lite nya saker till er...

 

Så att vi ska kunna vara ute sedan och göra massa roliga saker tillsammans...

 

Ok?!

Av Sofie Pettersson - 12 december 2014 19:34

Och så kom fredagen.... Som vi har längtat! =) 

 

Har precis "hundat" klart för idag och äntligen satt mig i soffan. Jag och Wilson har varit och sprungit i Domarudden med Susanne och Axa efter jobbet. 

Leia har fått sin sjukgymnastik. Jag har lånat en stege av min brorsa så nu tränar vi cavaletti här ute i loftgången. Förklarade för grannarna att det är för Leias rehab. Annars lär de undra vad f-n man pysslar med... 

                                                                              

 

Det är mycket träning nu med hunden. Upp och ner i backar, slalomträning, cavaletti och stretching. Ja, ja det är bara att köra på!

 

Igår kväll fick jag och Wille en ordentlig promenad med trevligt sällskap iallafall halva vägen. Träffade Jessica och Sune (samojed) ute. Hundarna har aldrig mötts förut, men det gick bra.

Blev nästan 7 kilometers promenad, så inte är det synd om hunden idag inte.

 

En del trickträning har det blivit i veckan också såklart. Håller på att träna "sitt fint" med Wilson. Han är en typ av hund som inte verkar ha så lätt med sådana trick pga. fysiken. Men det finns potential.

Leia får mest träna på att hålla olika föremål. Håller bla.  på och tränar henne att hålla i en filt . Förhoppningsvis ska detta utökas  till att hon kan bädda in sig själv typ. Hon måste alltså hålla i filten samtidigt som hon rullar runt. Det här kommer att ta tid...

 

Imorgon är det äntligen dax för Stockholms hundmässa. Ska bli roligt!

 

Äldre bild på finaste Leia:

 

Av Sofie Pettersson - 9 december 2014 21:42

Ikväll var sista gången på min och Willes trick-kurs för Agnes Mohlin. Superkul! Han är helt slut nu!

 

Vi har påbörjat många nya trick. Idag tex. gjorde vi "trampa",kryp och hoppa upp i famnen. Det sistnämda kommer förmodligen aldrig att passa min hund speciellt bra. =)

Idag tycker jag Wilson uppförde sig bra faktiskt. Skönt, det tog bara fyra gånger...

 

Kursen har varit bra. Rekomenderas! Agnes är duktig på att förklara.  Varje gång så har hon gått igenom hur man lär in tricket,hur man jobbar bort hjälperna osv.  Jag har fått många bra tips t.ex att tänka på när jag belönar. Eftersom jag tränar lydnad så är det lätt hänt att jag för ofta belönar på vänster sida. Då blir det så att hunden automatiskt stannar upp där. Måste belöna på flera ställen.  Det är sant. Sådana saker som man inte tänker på själv.

 

Wille tränar stadga när han spelar död:

   

Av Sofie Pettersson - 8 december 2014 21:25

Idag var det rehab igen för Leia. Det är nu exakt 3 veckor sedan operationen.

Hundfysioterapeuten tyckte att hon går jättefint på benet. Det är roligt att höra.

Hon frågade om hon varit stel efter vila, eller halt någon gång under veckan och det har hon inte. Så det var  bra.

 

Idag gick hon också 3*4 minuter på vattentrasken. Men den här gången med mindre vatten än innan. Då blir det mera motstånd och tyngre för hunden. Det syndes på henne att det var jobbigare idag. Hon fick anstränga sig för att hålla balansen när hon gick. Möjligt att hon får träningsvärk imorgon. Förhoppningsvis blir hon inte halt. Då vet man om det var lagom påökat eller om man får backa.

 

Förutom de gamla övningarna så får vi nu lägga till slalom. Det ska ske under lugna former så hon skjuter ifrån åt båda hållen. Det blir kul för Leia att göra lite sånt.

Annars får vi öka på ytterligare en promenad om dagen med 5 minuter. Bra!

 

Imorgon är det sista gången på min och Wilsons trick-kurs. Det har varit roligt, synd bara att det redan är slut!

Av Sofie Pettersson - 7 december 2014 20:51

Redan är helgen slut! Det går alldeles för fort.

Idag har vi varit ute mycket. Först på åkrarna vid Runö, sedan i skogen, och så promenad längs kanalen.

Lite träning inomhus har det blivit också.

Leia fick lite socialträning idag när hon fick följa med till Arken zoo och handla. Hon fick välja tuggben själv. Det blev med biffsmak.

                                                  
                

På kvällen har vi varit hem till min syrra en stund. Man vågar knappt ha med sig Leia. Hon blir så glad så man är rädd att hon ska skada sig själv. Stackarn!

Imorgon är det dax igen för rehab. Får se vad de säger då.

 

Förutom att bara ta hand om djuren så har jag städat, handlat och bakat(!). Pepparkakor och saffransbullar med mandelmassafyllning. Det är ju faktiskt andra advent. Jag har köpt en pepparkaksform som är en staffe. Lite kul tycker jag. Den har jag inhandlat på www.bamsesbollar.se . Rolig sida med mycket rasprylar. Bra service också. Rekomenderas!

 

Bilder från idag. Hoppas ni alla har en trevlig andra advent!

     

                                                

 

Presentation

Leeloo

 

Leia

 

Wilson

 

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5 6 7
8 9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2014 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar jag rekommenderar

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Fråga mig

0 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards