staffedoggblogg

Alla inlägg under december 2014

Av Sofie Pettersson - 6 december 2014 19:15

Lördagen bjöd på extremt mycket utomhusaktivitet. Började 8 imorse med hundpromenader gånger två.

Tog bilen till skogen och gick först med Leia längs vägen tio minuter. Blev lite "blåbärsristräning" idag så hon fick lyfta på benen.

Sedan blev det en runda i skogen med Wilson som vanligt på helgmornar.

 

Efter frukost åkte jag iväg till stallet för dressyrträning med Bonne. Gick kanonbra idag!

 

Kom bara hem och vände. Bytte om , tog ut Leia en kort promenad igen + backträning. Sedan åkte jag och Wilson hem till Susanne och Axa.

Vi gick först en promenad i skogen. Hundarna fick leka av sig riktigt ordentligt. Promenaden blev längre än planerat så det hann bli mörkt ute. Efter det blev det rallyträning på deras ridvolt som är upplyst. Lyxigt värre!

Gick bra med träningen trots långt uppehåll. Wille blir som vanligt väldigt taggad av att träna rallylydnad. Det är en fin liten gräns mellan att det går jättebra och att han nästan blir dum. Han tycker det är FÖR roligt. Som vanligt så har han lite problem med koncentrationen också. Måste träna lite oftare nu.

 

Jag kom inte hem förän vid klockan 17.Då tog jag ut Leia på sin "långpromenad" (15 min). Hm, drygt 9 timmar utomhus. Kanske inte så konstigt att man fortfarande fryser...

 

Lördagsmys i skogen:

 

Fina Bonne är nöjd efter träning:

 

 

Av Sofie Pettersson - 5 december 2014 19:23

Som vanligt är man helt slut när fredagen kommer. Skönt med helg och lite vila. Imorgon ska eventuellt jag och Wilson åka iväg och träna rally. Hoppas det blir av den här gången. =) Det  är inte lätt att hinna med allt man vill.

 

Idag har det blivit vanliga promenader och sedan lite trickträning. Tränat lite extra på "backa slalom", och "backa runt" med Wille.Leia får träna stillasittande saker.Hon blir alldeles för övertaggad så det går nästan inte att träna henne över huvud taget. Det finns inget sätt för henne att göra av med all överskottsenergi. Stackarn! Det börjar bli lite jobbigt faktiskt. Man kan knappt ha henne lös alls i lägenheten. Hon försöker springa på parketten, hoppa in över tröskeln eller något  annat som hon absolut inte får göra. Hon tycker hon är hur frisk som helst och är redo att springa milen typ..

 

Att det redan är december va? Nästa helg är det dax för hundmässan i älvsjö. Har några saker jag ska leta efter där. Ska skriva en lista. Bland annat behöver jag införskaffa koppel som är smala och lätt får plats i fickan. Det behövs nu när vi ska tävla fortsättningsklass i rallylydnaden.

 

Bakdleskontroll! Wilson tränar på att backa runt mig. Inte alls lätt för hunden att styra sin egen bakdel. Obs! Är under inlärning, alltså inget färdigt trick än:


 

 

Av Sofie Pettersson - 4 december 2014 21:45

Det blev hundarnas vilodag idag eftersom jag varit i stallet och tagit hand om Bonne. Bara promenader, ingen träning. Det är med gott samvete för i tisdags var vi ju på trickkurs och igår var jag och Wilson och sprang i Domarudden med Susanne och Axa.

 

Jag hoppas på fint väder i helgen när man äntligen kan vara ute medans det är ljust. Nu måste vi träna rallylydnad! Det börjar dra ihop sig inför tävling! Har knappt tränat någonting alls på sista tiden.

Man får inte direkt så mycket motivation för träning när det är mörkt hela tiden... Dessutom finns det inget bra ställe att träna på som är upplyst. Planerna på klubben är stängda pga. lera. Nu kanske det i och för sig går bra att träna där snart. Börjar ju bli minusgrader.

 

För tillfället går verkligen ALL min lediga tid åt till att sköta djur! Mycket det här med Leias vård och sjukgymnastik, schemalagda träning som måste följas exakt. Wille behöver ju få sitt också. Funkar lixom inte att gå tiominuters promenader med honom... =)

Det ska bli skönt om sisådär 10 veckor när allt förhoppningsvis är som vanligt igen!

 

Tittat lite på gamla bilder. Här är en från när Wilson var liten:

 

 

Av Sofie Pettersson - 2 december 2014 21:27

Igår var vårat andra besök på rehaben med Leia. Det var exakt 2 veckor efter operationen.

De tyckte hon går hur bra som helst på benet. Det var verkligen jättekul att höra! Hundhypokondriker som man är...

Nu måste vi fortsätta att sköta allt till punkt och pricka...

 

Precis som sist så började hon med laser på knät och musklerna på låret. Efter det blev det watertreadmill. Den här gången ökades tiden på till 3*4 minuter. Leia har fattat hur det går till nu och gick bra på bandet.

 

Nu får vi öka på en promenad om dagen med 5 minuter. Alltså 3*10 minuter + 1*15 minuter. Förutom det ska hon gå i brant backe ner och upp igen 3 gånger. Backen ska vara ca 20 meter. Som tur är har vi en bra backe i närheten.

Vi ska fortsätta med massagen och böja/sträcka knäleden 3*10 ggr/dag.

 

Vägrade kolla i kameran..Leia på watertreadmill:

 

Ikväll har jag och Wilson varit på trick-kurs igen. Kul såklart!

Påbörjade nya trick idag med t.ex "be" och "backa". Backa måste jag ju träna på till rallylydnaden så där fick vi bra inlärningstips.

Wilson visade upp flera av sina dåliga sidor idag också. Han påverkas ju totalt av stämning, och det är ganska livat på kursen. Jobbigt att han är sådan, men det är bara att acceptera verkar det som. Han var inte bara dum, utan duktig också. Vissa saker lär han sig mycket lätt måste jag säga. Roligt! Jag älskar ju tricks!

 

Imorgon har jag inga inbokningar. Får se hur det blir med det. Lyckas säkert hitta på något...

                                                  

                           

 

Presentation

Leeloo

 

Leia

 

Wilson

 

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5 6 7
8 9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2014 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar jag rekommenderar

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Fråga mig

0 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards