staffedoggblogg

Alla inlägg under maj 2015

Av Sofie Pettersson - 17 maj 2015 14:37

Hela natten har det regnat. Det har jag hört eftersom jag varit vaken. Grannen hade fest och jag skulle upp klockan 6. Tack så mycket (igen)! Ska bli skönt att slippa att någon annan stör ens sömn när vi flyttar till huset!

 

Idag var det lydnadsklass 1 på Roslagens bk. för mig och Leia. Jag var lite tveksam till att åka eftersom mina hundar hatar när det regnar, men när jag åkte hemifrån så duggade det bara. Det gjorde det inte sedan. Det vräkte ner! Ni vet sånna där jättedroppar...  =/

 

Leia ville naturligtsvis inte ligga ner ute så det blev nolla på läggandet under gång. De  andra momenten gick faktiskt riktigt bra, förutom kanske linförigheten som blev en 7:a. Hon segade efter en del. Annars hade vi både 10, och 9,5:or så det var bra.

Platsiggningen var sist. Jag trodde inte att hon skulle lägga sig ner överhuvudtaget, men det gjorde hon. I 10 sekunder ungefär, sedan satte hon sig upp. Det blev en nolla för hon flyttade sig tydligen också. Synd!

Summering: gick bra förutom momenten som innehöll ligg i spöregn. Inget för staffar...  =)

Det var inte bara Leia som tyckte det var hemskt ute. Av 13 hundar så var det bara en enda som fick ett förstapris(!).

 

Leia vill hem till soffan efter flera timmar i spöregn:

 

 

Igår var det däremot härligt väder. Då var jag och Susanne ute med hundarna i 2 timmar. Axa har blivit uppflyttad till "högre spår" så igår tränades det "uppletande". Wilson fick pröva att leta efter 2 leksaker i rutan. Det var första gången. Först förstod han inte riktigt vad han skulle göra, men sedan trillade poletten ner.

Efter långpromenad, lite träning och lek så var djuren trötta och nöjda.

 

Förhoppningsvis så blir det bättre väder imorgon så vi kan vara med på rallyträning på klubben.

 

 

Av Sofie Pettersson - 14 maj 2015 18:50

Idag har vi varit i Märsta och tävlat fortsättningsklass i rallylydnad. Nervöst som vanligt. Jag fattar inte att det aldrig går över...

Gick kanon iallafall! Jag är så nöjd med mina hundar som var så duktiga. 

 

På väg:

 

 

Wilson startade som nummer 1 och lyckades skrapa ihop hela 92 poäng! Duktig kille! Lite svårt vid 8-ans frestelse som idag var två burkar med makrill i tomatsås. Många hundar som tyckte det luktade smaskens!


Leia var lika duktig hon. Tyvär blev det ett litet missförstånd vid ligg-skylten. Hon satte sig först innan hon lade sig så det blev -10. Vi fick ändå 87 poäng! Den här gången var jag noga med att förbereda henne inför hoppet så det gick galant. Hon fick till och med för mycket fart så hon tänkte springa rakt till frestelsen. Som tur var valde hon att lyssna på sin matte i sista sekund..


Eftersom det var agilitytävlingar samtidigt så har Wilson nu äntligen blivit inmätt av en domare. Skönt, för då slipper vi tänka på det nästa helg när det är dax för debut i officiell tävling. Domaren mätte honom till 43 cm (medium) så jag är jätteglad. Han är ju precis på gränsen mellan medium och large.

 

Wille väntar:

 

Leia laddar:

  

Lagbild:

 

 

En minst sagt lyckad dag!

 

Team Staffedoggblogg tackar alla för hjälp och trevligt sällskap!

                                                                        

Av Sofie Pettersson - 13 maj 2015 06:13

Vi har haft fullt upp på sista tiden. Visningar på lägenheten, besiktning av hus mm. Idag ska vi skriva kontrakt med köparen, och sedan är det mesta klart! Puuuh!

                                                  
                          

Det är inte så att man har struntat i hundarna de här dagarna, vi har hunnit med en del iallfall..


Promenerat vid Runö och hälsat på kossorna:

 

Varit och tränat med Susanne och Ulla på Dtbk:

 

Bra träning med störning av nya hundar som de aldrig träffat förut. Lite genrep inför helgens tävlingar.


Vi har gått upp till "utsikten" och tittat på havet. Jobbigt att gå upp dit men det är det värt:

 

Igår medans lägenheten visades så blev det miljöträning också:

 

Idag blir det bara promenader och sedan massage på kvällen som uppladdning inför tävlingen imorgon. Hoppas på bättre tur med vädret än idag...(och lite tur med annat också).

Av Sofie Pettersson - 9 maj 2015 11:35

Med kommande visningar av våran lägenhet så har vi massor att göra. Det ska städas från topp till tå. Det vet ju alla som har hundar att det räcker med en halv dag och sedan är det som vanligt igen... =)

Jag vaknade imorse till strålande sol och fågelkvitter och bestämde att gå en lång promenad vid havet innan städning.

Härligt grönt ute:

 

Äntligen är fåren på väg att flytta in i sommarhagen. Vi mötte hela skocken:

 

Livsnjutaren Leia:

   

Gick hela rundan längst ut på udden:

 

Vi stannade och vilade en stund: 

 

Wilson:

 

Leia:

 

 

Bra start på dagen. Nu har man insamlat kraft till att fortsätta städa!

Trevlig helg alla!

                                                  
                        

Av Sofie Pettersson - 6 maj 2015 06:10

Hundarna har varit ganska trötta efter allt ståhej i helgen. Men eftersom vi ska ha visning på lägenheten på söndag så kommer vi inte ha så mycket tid i slutet av veckan för djuren. Därför har vi ändå tränat lite.

I måndags var vi på öppenträning på Öbk. med Susanne och Axa. Trots pissväder så gjorde vi platsliggning och lite annat. Rallylydnad var på schemat så det fanns en bana att träna på. Mina hundar är inte direkt några rottisar och gillar inte att hålla på när det är dåligt väder. Gick hyfsat bra iallafall.


Igår träffades vi vid klubben igen. Gjorde platsliggning. Mycket störningar eftersom det var agilitykurs samtidigt. Duktiga hundar vi har! Efter det gick vi en promenad mot Åkersberga centrum. För Axa som mest går lös på landet så blir det mycket intryck, mina  hundar är vana.


Eventuellt blir det lite träning ikväll, men sedan räcker det. Nu måste vi ta tag i städningen hemma!


En trött Wille har många knäppa idéer för sig när det gäller bäddning. Han kan hålla på hur länge som helst om man inte säger till.

Not normal. Nya stilen: turban:

 

Av Sofie Pettersson - 3 maj 2015 20:23

Härligt väder idag! Började morgonen med en promenad vid havet. Det är så fint nu på våren vid naturreservatet vid Runö.

   

Efter helgens tävlingar så måste hundarna få återhämta sig. Det är viktigt. De var trötta igår när vi kom hem. Egentligen har man ju bara varit borta några timmar men det tar uppenbarligen rejält på krafterna att jobba. Det får mig att tänka på hur otroligt drivna polishundar måste vara som ska arbeta långa pass när mina hundar blir helt slut efter bara ett par timmar.


Wille tränar balansen:

   

Efter promenaden åkte jag för att ta hand om Bonne och hundarna fick vara hemma och vila.


En ny busunge i stallet:

 

På eftermiddagen åkte vi hem till Susanne och Axa för en promenad i skogen. Mysigt som vanligt.


Bästa kompisarna:

 

En bra dag! Imorgon är det slut på det roliga för då är det jobb igen!

Av Sofie Pettersson - 2 maj 2015 17:24

Nyss hemkommen från Roslagens bk. där båda hundarna har startat i fortsättningsklass. Jag tyckte att det gick bra, men det tyckte visst inte domaren. Hon gillar nog inte kamphundar! Haha

                                                  

                       

Leia var lite flummig idag, men så dålig var hon inte alls tyckte jag. Jag blev lite förvånad när hon inte hoppade hindret utan sprang vid sidan, det var jag inte beredd på! Jag skickade om henne, men det skulle jag visst inte ha gjort. Det kostade MASSA minuspoäng!

Vi fick mycket minuspoäng idag som vi aldrig brukar få, oklart för vad för det stod inte i protokollet. Vi brukar ju ligga på ganska höga poäng så det var lite konstigt. Ja, ja man kan ju inte alltid vara på topp.


Wilson tyckte jag skötte sig utmärkt och han fick massa applåder och fina ord av publiken, men domaren tyckte inte han var bra heller. Han klarade kvalgränsen med nöd och näppe.


Jag tyckte iallfall att det gick hur bra som helst och de skötte sig utmärkt! Men jag kan inte låta bli att tycka  att domaren överlag var väldigt sträng. Flera ekipage som jag tyckte såg jättebra ut blev inte ens godkända. Och vinnaren vann på runt  80 poäng vilket är ovanligt lågt. Hm... ?


Måste också säga att Roslagens bk. är proffsiga och bra arrangörer. Jag hann inte ens dricka upp min kopp kaffe innan allt var färdigräknat och det var dax för prisutdelning. Ingen lång väntan där inte. Bra jobbat!


Nu har djuren jobbat tillräckligt så de får en välförtjänt vila i ett par dagar. Vi har mycket att stå i. Håller ju på och köper hus(!). Nästa helg är det visning på lägenheten så det blir till att ligga i ordentligt med städningen.


Trötta hundar efter dagens tävling:

 

Av Sofie Pettersson - 1 maj 2015 19:22

Det blev ingen sovmorgon idag heller för det var dax för agilitytävling. Jag anmälde Wilson till den lätta  hoppklassen på Waxholms bk. En mysig liten klubb som vi aldrig varit på innan.

 

Som vanligt på agilitytävlingar så blir det väldigt livat och det är ju inte Willes favorit. Flera hundar drog från banan under sina lopp och det blev  till och med bråk vid ett tillfälle. Sådant gör mig ännu mera nervös!

Wilson skötte sig iallafall utmärkt och tog sig runt banan utan att bli diskad. 15 fel fick vi. En rivning och två vägran. Jag tror den ena var vid ett hinder där jag var för otydlig med att visa honom vart han skulle. Andra vägran var vid en tunnel när han blev osäker på om han skulle in där eller inte. Annars gick det jättebra. Jag är supernöjd med Wille!

 

Efter loppet gick vi en promenad i skogen i Waxholm för att varva ner efter stresspåslaget som blir.

 

När vi tävlat klart så fick Wilson sova ett tag till slalomkursen på eftermiddagen som också var idag. Under tiden gick jag och Leia hem till min syster Lena och kollade på deras nya altan.

 

Imorgon ska det tävlas igen , men den här gången i rallylydnad. Vi ska till Roslagens bk. Skönt att båda hundarna är i samma klass nu.

När jag druckit upp min kopp kaffe så är det tid att börja packa igen...Det är mycket nu!

                                                                              

 

Presentation

Leeloo

 

Leia

 

Wilson

 

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar jag rekommenderar

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Fråga mig

0 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards