staffedoggblogg

Alla inlägg under januari 2015

Av Sofie Pettersson - 17 januari 2015 18:35

Lördagar är bästa dagen på hela veckan!

Började med en skogspromenad i morse innan jag åkte till stallet. 

När jag kom hem gick vi en promenad på golfbanan.

 

Idag har allt bara flytit på. Träningen med Bonne gick jättebra. Solen sken hela dagen. Handlade lördagsgodis till hundarna på Arken zoo och då fick jag rabatt. Var in på apoteket och skulle köpa en grej: 50% rabatt på den. In på coop och så var det rabatt på flera av de sakerna som jag faktiskt skulle ha. Kvarg för 1 krona t.ex Det går bra nu!  Haha

Nu ska jag bara vinna på lottot ikväll...

                                                  


                       

Imorgon är jag "ledig". Hoppas på finväder för jag har tänkt att lägga spår.

 

Bilder från golfbanan idag:

 

Hallå Leia!

 

Ja hej,nä men hallå Wilson!

   

Men åååh måste du fota hela tiden?!

 

Nej jag ger upp! Det är omöjligt att få båda att kolla i kameran någonsin.

 

 

Av Sofie Pettersson - 16 januari 2015 18:26

Vad är detta för en vinter som kommer och går? Snö,inte snö,svinkallt och plusgrader. Kan den bestämma sig! Går knappt att gå ute för att snön som nyss kom har blivit till is. Suck.

Jag har iallfall varit noga med Leias promenader. Tre halvtimmar per dag. Man vill ju lixom komma vidare...

 

När det är sånt här tråkigt väder ute får man träna mera inne. Vi brukar tex. göra sökövningar inomhus. Jag väntar med hundarna på toan medans sambon gömmer burk med godis någon stans i lägenheten. Jag vet alltså inte var så då kan jag inte påverka hundarnas jobb. Sedan får en i taget söka. Det tycker Leia och Wille är jättekul.

 

En del trickträning har det blivit också. Med Leia håller jag på att finslipa lite detaljer på att "backa".

Wilson fortsätter träningen med tasstarget. Jag har också återupptagit apporteringsträningen lite igen. Testar en annan metod den här gången. =) Skam den som ger sig!

Dessutom borde båda hundarna bli experter på "fjärrdirigering" när som helst. En av Leias rehabövningar är ju "sitt-stå" så det tränas flitigt.

 

Tävlingen som jag har anmält båda till i februari har sista anmälnigsdag idag. Hittils är 49(!) anmälda i Wilsons klass och 84(!) i Leias. Det är helt galet. Bortlottning kommer det bli. Man har väll ingen tur som vanligt så det blir antagligen ingen tävling. Jag hoppas iallafall!
 
Äntligen är det helg så nu får man komma ut lite i ljuset igen. Härligt! Gud vad jag längtar till våren...
 
Rolig bild på Wille från Kistamässsan. Ser ni kycklingen? Mycket mun...
 
Av Sofie Pettersson - 14 januari 2015 22:19

Den här boken var inte riktigt vad jag hade förväntat mig. Jag trodde den skulle handla till största del om de olika kamphundsraserna och deras användingsområden/utseenden/temprament. Mer fakta om raserna som inte är så vanliga här i Sverige hade jag hoppats på.

Det var bara en liten del av boken.

 

 

Jag skulle säga att den snarare handlar mest om mediadrevet runt kamphundarna, om andra länders rasförbud och vad man ska göra för att hundarna ska bli av med sitt oförtjänta dåliga rykte.

 

Boken glorifierar inte alls hundarna utan beskriver  vad man bör tänka på som ägare av en  kamphundsras. Vad innebär det egentligen att ha en hund som i tidigare generationer är avlade för kamp? Sådant beskrivs bra.

Alla som funderar på att skaffa en hund av denna typ bör åtminstonde läsa den här boken!

De som inte är beredda på att lägga mycket tid på sin hund borde tänka om. Författaren beskriver många olika användningsområden som passar rasen. Vikten av att förstå att hundarna behöver en vettig sysselsättning och ordentligt med motion för att må bra.

 

Rasernas historia handlar den om förstås. Myter och sanningar. Att det finns problem med olika kamphundsblandraser i vårat samhälle.

Det finns också en del sanna historier i boken.Många sorgliga men också några med lyckligt slut...

 

Kamphundsboken är nog mest riktade till de som funderar på att skaffa kamphund och som kanske inte har så mycket erfarenhet.

För min egen del så är det bra att läsa om rasernas ursprung och påminna sig själv om att det finns förklaringar till varför Wilson beter sig som han gör ibland!

 

Summa summarum: en läsvärd bok som förhoppningsvis kan få många att både ändra inställning och att tänka om. Författaren har gjort sin plikt till samhället och försöker sprida viktig kunskap vidare...

 

Älskade kamphundar!

 

Av Sofie Pettersson - 12 januari 2015 18:56

Måndag betyder träning för Leia.

Det var jobbigt idag med 2*11 minuter på watertreadmillen varav 10 minuter i trav. Fy vad hon tycker det är tråkigt att träna. =) Med tanke på hur tungt det är att gå nu ute i snön så kan jag ju tänka mig hur jobbigt hon tycker det är att springa på vattenbandet. Mjölksyra deluxe!

 

Eftersom hon hittills inte blivit halt en enda gång så har vi nu fått lite friare tyglar. Alla promenaderna får ökas upp till max 30 minuter. Tjohoo! Såklart får man hålla koll ordentligt om hon visar några tecken  på att bli sämre. Då får man backa. Det är inte troligt eftersom det gått så himla bra. Kul!

                                                  

                       

Det här betyder att vi kan promenera sammanlagt 1,5 timmar per dag. Sorgligt nog är det förmodligen mer än vad många andra friska hundar får göra på en hel dag.

 

Om allt går bra i veckan så ska Leia få börja med viktmanschetter nästa gång. Spännande!

 

 Snälla ta mig härifrån! Leia på watertreadmill:

   

 

 

Av Sofie Pettersson - 11 januari 2015 18:44

Oj vad det snöar! Men nu räcker det tycker jag..

Idag har vi tagit det ganska lungt. Ute i snön har vi varit naturligtsvis.

 

Började morgonen med att lägga två spår, precis som planerat. Gick morgonrundan i skogen och sedan fick de ta spåren. Wilson jobbar noga och metodiskt. Leia brukar bli alldeles för taggad, men idag gick det bättre. Fick lite experttips igår. Jag gjorde hennes spår lite svårare än vad jag brukar. Gjorde en vinkel och så fick det ligga lite längre. Det gjorde susen. Hon koncentrerade sig mycket bättre.

En bra start på dagen och hundarna var nöjda.

 

Annars har vi inte gjort något speciellt idag. Bara promenader och  fika hos min syrra. Och så hundvård(kloklipp och tandskrap/borstning)såklart, som vanligt på söndagar.

 

Imorgon är det dax igen för Leias rehab. En vecka går fort!

 

Äldre vinterbilder:

     

 

Av Sofie Pettersson - 10 januari 2015 15:12

Jag har bara jobbat i tre dagar och är redan helt slut! Haha.Skönt iallafall att det var en kort vecka. Kände direkt att jag inte hinner med djuren ordentligt heller. Dåliga samvetet tillbaka....

Nog om det, nu är det helg igen. Härligt!


Imorse var vi ute på vanliga helgmorgon-rundan i skogen. Lite kallt , men mysigt ändå.

Efter det åkte  jag till stallet och tränade med Bonne. Gick kanon!

Sedan har jag och Susanne varit i Domarudden med hundarna. Jag är glad att jag har träffat henne. Min jämlike inom hundnörderiet. Ska man hålla på med hundar så ska man hålla på ordentligt. =)

 Först sprang vi med Wilson och Axa, sedan hämtade vi Leia och gick en promenad också. Under den tiden gick det från att vara barmark till att bli flera centimeter snö.


Jag ska försöka att äta lite bättre på helgerna. Jag är ju ute så många timmar så jag blir lixom akut hungrig. Då har det redan gått för långt och man börjar hetsäta. Gärna choklad!

Ska försöka äta lite bättre mellanmål, men det är inte lätt. Som alla vet så är det mesta som är nyttigt mindre gott.

Många äter kvarg så det tänkte jag testa. Hm, har provat två varianter idag men...nääää. Först blev det kvarg med lite honung och nötter. Var gott först men sedan började det bara växa i munnen. Jag gillar inte nötter speciellt. Försök nummer två åt jag nu efter springningen. Kvarg med äpple och kanel. Lite bättre. Har potential!

Ett plus är att det faktiskt mättar ordentligt. Jag får testa vidare.. Tips mottages tacksamt!


Imorgon planerar jag att lägga spår till hundarna igen. Måste passa på att göra sådant medans det är ljust. Annars är jag helt "ledig" imorgon. Skönt!


Va? vad sa du matte?Hundarna imorse:

 


Av Sofie Pettersson - 7 januari 2015 20:03

Vaknade upp till min första arbetsdag med snötäckt mark ute. Jaha, ska det få stanna kvar den här gången, eller ska det försvinna igen? Vad är då meningen kan man undra.

Hundarna blev glada iallafall när det kommit snö. Jag var så lagom glad imorse när vi gick ut vid 5.

Nu är man tillbaka till vardagen igen.


I februari är det föressten nästa tävling i rallylydnad. Uppsala hundungdom har tävlingar i Stockholms hundsportcentrum. Det ligger visst i Väsby. Nära och bra.

Wilson ska starta fortsättningsklass såklart, men nu är även Leia anmäld till tävlingen. Kul! Fick klartecken av hundfysioterapeuten sist. Hon ska ju starta nybörjarklass. Då är hon  kopplad och inga hinder är med. Inte så ansträngande. Jag behöver inte träna  så jättemycket med henne heller, hon kan ju allt.

Får se bara om vi kommer med eller blir bortlottade. Såg att det var jättemånga anmälda till nybörjarklass. Det finns för lite tävlingar nu på vintern tycker jag. Inte ens några inoff.


Wilson gillar inte att frysa! Jag har sagt det förut, och jag säger det igen: den här hunden är inte helt normal. Så här ser det ut när man kommer till hallen:
 

Förstår inte ens hur det går till. Ser ut som han fått hjälp.

Leia ser så lagom road ut när han har bäddat i hennes säng dessutom:

 

 





Av Sofie Pettersson - 6 januari 2015 17:16

Igår var vi på rehab med Leia igen. Allt såg bra ut den här gången också. Skönt!

Ökades på ytterligare på watertreadmillen till 2*10 minuter varav 8 minuter trav i intervaller. Hon fick kämpa på ordentligt. Tråkigt tycker hon det är också. Leia är ju en riktig latmask. Det roliga är att om man inte motionerar henne ordentligt blir hon skitjobbig, men hon gillar inte att motionera.

Som vanligt så ökas våra promenader på med 5 minuter till i veckan. Nu är vi uppe i 25+20+25 minuter. Det tar sig!

                                                  
                   

Wilson hade vilodag igår efter söndagens tävling. Han var lika pigg som vanligt iallafall. Så på kvällen blev det en springrunda i spåret med Wille och Axa, och efter det en promenad så Leia fick vara med också. Alla nöjda och glada!


Idag började morgonen med skogspromenad och varsit spår till hundarna. Sedan fick de vila tills eftermiddagen medans jag gjorde lite annat. Nu har vi tränat lite tricks och gått en promenad. Leias sjukgymnastik är avklarad. Ikväll blir det promenad. Sedan är vi klara för idag.

Har inget dåligt samvete alls efter de senaste dagarna. Hundarna är välaktiverade och lagom trötta.

Nu är det slut på det goda livet, imorgon väntar jobb igen. Blä! Jag har tillräckligt att göra på dagarna ändå, jag behöver inte jobba!


Leia får börja lite smått med balansövningar nu:

 

Wilson och jag gick en extra promenad på golfbanan igår:

 

Presentation

Leeloo

 

Leia

 

Wilson

 

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7
8
9
10 11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar jag rekommenderar

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Fråga mig

0 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards