staffedoggblogg

Alla inlägg under november 2014

Av Sofie Pettersson - 19 november 2014 19:03

Igår kväll var jag och Wille första gången på våran trickkurs. Kul såklart!

Egentligen skulle vi vara ute men det är för lerigt på planerna så vi var inne i klubbstugan.

Lite trångt tyckte Wilson, och för livat också! Han fixar inte riktigt sånt. Men det vet jag om så det är bara att gilla läget och köra ändå. Han måste ju kunna uppföra sig iallafall.


Det var en hund som han visst inte tyckte om. En bostonterrier. Jättesöt! Det var ömsesidigt för de betedde sig likadant båda två. Ingen ville att den andra skulle komma för nära.

Jag blir riktigt trött på Wille när han är sådär stirrig. Han är ju lättstressad och visar inte upp sina bästa sida i de lägena...

Hur som helst så fick vi mycket nya tips på trick. Vi gick igenom hur man lär in olika trick, samt hur man jobbar bort hjälperna tills det funkar med bara kommando. Nyttigt när någon kan säga vad man gör för fel, och när man rättar till sig själv så bara funkar det!


Wilson har ju inte varit så öppen innan för sån här typ av träning innan men nu börjar det lossna.

Jag hade ju tänkt att gå med båda hundarna men nu får jag anpassa mig efter bara Wille.

Ett roligt trick som jag inte har tänkt på innan var att han ska gå mellan mina ben fast på min fötter. Det hade visst hunden naturlig fallenhet för.


Roligt och bra med en ordentlig aktiveringsdag i veckan för Wilson nu när Leia behöver så mycket extravård.


Idag har vi tagit bort plåstret från operationssåret. Såg bra ut tycker jag.

Hon går redan fullt ut på benet idag. Det står i papprena att de flesta stödjer på benet efter 3-5 dagar. Hon går ju nästan bättre än innan.

Naturligtsvis ska inte allt vara bra utan nu har vi fått andra problem istället. Leias mage är inte helt ok. Nu får vi ge henne canicur ikväll och sedan skippa rimadylen imorgon vid frukosten. Blir det inte bättre av det så ska jag ringa tillbaka till kliniken. Suck! Snälla gå bra....


Av Sofie Pettersson - 18 november 2014 17:15

Allt har gått bra i natt och vi har inte behövt ge Leia något extra smärtstillande. Jag väcktes imorse av en hund som pep, men det var inte Leia utan Wilson. Vafan kan man få ha EN sovmorgon eller?!  =)


Idag har hon fått gå ut några gånger. Man måste gå exremt långsamt om hon ska stödja på benet. Men att hon överhuvudtaget gör det är bra. Det märks att hon har mycket ont. Det lär ta några dagar innan hon mår bättre.

Hon har iallafall ätit idag. Det är skönt.

Om inte plåstret som sitter över såret har lossnat av sig själv imorgon så måste vi ta bort det. Jag är lite nervös över hur det ska se ut där under.

Runt knät är det lite svullet, inte så konstigt eftersom de har möblerat om med benen..


Wilson har haft det bra nu när jag har varit hemma. Han har fått extra mycket motion. Dessutom när det är ljust ute. Ikväll ska han och jag på trickkurs för Agnes Mohlin. Det kommer att bli roligt,det vet jag!


Tänk att man badade här för några månader sedan:

   

Att det fortfarande är så här grönt i slutet av November:

 

Leia mår dåligt. Wilson mår sympati-dåligt:

 

Av Sofie Pettersson - 17 november 2014 20:43

Det har varit en jobbig dag med låååång väntan. Nervöst som f-n och med grov ångest.


Imorse vid 10 kom jag och Leia till kliniken. Efter en pratstund med kirurgen lämnade jag henne där för operation. De senaste dagarna har hon blivit mer och mer halt. Kirurgen sa att korsbandet förmodligen var skadat innan, men nu var det ingen tvekan om att det är helt av.

Han lovade att ringa så fort hon vaknat. Vi väntade och väntade..........

Vid tre ringde han och berättade att operationen gått bra och hon hade vaknat. Hallelulja!


Leia har opererats med artroskopi och tta-metoden. Först har de rensat upp i knät och sedan stabiliserat leden. Det finns flera olika metoder. Man gör inte längre kostgjorda korband på hundar eftersom det visat sig ge sämre resultat.


Vid sju fick vi åka och hämta henne. Hon är fortfarande mycket omtöcknad efter narkosen och kan inte stå upp själv. Helt pajj! Stackars!

Nu är det kritiskt under det första dygnet. Förhoppningsvis vill hon äta imorgon, annars måste vi ringa kliniken för då kan man inte ge rimadylen. Förhoppningsvis så börjar det inte läcka om såret eller något sånt. Och förhoppningsvis så kan hon sova hela natten utan att vi ska behöva ge henne tradolan.


Vi har fått spärra av ett litet utrymme där hon kan vara. Hon har ett strikt schema exakt hur mycket hon får gå de kommande 10 dagarna. Det här kommer bli jobbigt. Tur att jag vavvar imorgon också.


Nu hoppas vi verkligen att allt går som det ska. Och vet ni vad? Försäkringsbolaget ersatte så gott som hela kalaset till slut!! Ska aldrig mer säga något dumt om dem! (Visserligen är hela årets försäkringspengar redan förbrukade nu,men ändå. Nytt år från november så hoppas verkligen det inte blir komplikationer och en massa återbesök).


Jag hade kunnat lägga in några bilder på hur det ser ut, men det skippar jag. Ser ganska äckligt ut faktiskt..



Av Sofie Pettersson - 16 november 2014 16:42

Idag har jag och min syrra varit i väsby och shoppat lite. Vi var bland annat på Hööks. Där köpte jag nya blinkande reflexhalsband till hundarna. Showmaster 79 spänn. Bra pris! Håller ju ändå bara en säsong.

Efter att ha gått i ett antal affärer blir jag helt slut i huvudet och orkar inte mer! Då blev jag påmind om att socialiseringsträning är bra för hundarna. Blev en promenad vid coop efter det. Testade nya reflexerna såklart.

 

Imorse gick vi på åkrarna vid Runö en stund. Sedan fick Leia vänta i bilen medans jag och Wille gick en runda i skogen också. Blev först utskällda av en lös bordercollie. Gick bra Wilson reagerade inte nämvärt på den. Den kom aldrig helt fram som tur var. Sedan blev vi utskällda av två småvovvar i flexikoppel. Han brydde sig inte om dem heller. Duktig vovve! Hade väll en bra dag.. Man vet aldrig vilka hundar som han gillar eller inte.

 

Håll nu tummarna för att allt går bra med Leia imorgon! Jag är supernervös! Har jag inte gjort något inlägg imorgon kväll så betyder det att det inte gick bra. Hoppas nu på det bästa!

 

Leia på morgonpromenaden:

 

Här ska det bli en promenad på golfbanan och sedan ska det socialtränas vid coop. Alla reflexer på! Som vanligt vill ingen titta i kameran...

 

Av Sofie Pettersson - 15 november 2014 19:47

Usch jag är så orolig inför Leias operation. Kan inte tänka på något annat. Jag orkar inte höra när folk säger: "det kommer att gå bra". Det är inte alls säkert att det kommer gå bra! Det finns massa med saker som kan gå snett!

Imorgon ska det förberedas inför måndagen. Hon ska tvättas med descutan bland annat. Det är ett schampo som man använder innan operation.

Konstigt nog har hunden blivit sämre och sämre den senaste veckan. Innan har hon ju hållt samma status ungefär. Tur att vi fick en tid då!  Nu är hon mer halt. Det blir synd om henne imorgon för nu får hon inte mer smärtstillande.

 

Annars har det varit en bra dag. Vi har gått vid Runö och på golfbanan. Jag och Wilson har varit på en längre promenad själva också. Passade på att träna lite. Vi tränar mest på "sitt-stå-gå runt" som kommer i rallylydnadens fortsättningsklass. Det går bra faktiskt. Vi har ju till januari på oss att sätta den. Då är  det dax för tävling igen!

 

Leia:

 

 

 

 

 

Av Sofie Pettersson - 14 november 2014 20:01

Skönt att man får vila lite efter en tung arbetsvecka. På söndag får jag äntligen min sovmorgon som jag väntat på så länge. Ja,ja det är självförvållat, men ändå! Man borde ha minst en till ledig dag i veckan så man hinner vila också..

 

Igår kväll ringde kliniken mig och sa att det fått ett fax från försäkringsbolaget där det står att de ska ersätta 25000. Det är efter att kirurgen ringt. Det är så det SKA vara. Hoppas nu att det stämmer och att allt går bra på måndag. Jag tänker inte ringa något mer. Det får bli som det blir.

 

Idag efter jobbet åkte vi till runö och gick en promenad. Lite inomhusträning när vi väntade på middagen, och sedan en kvällspromenad. Mer än så blir det inte idag. Imorgon har vi mera tid på oss att hitta på saker. Först ska jag bara till stallet och träna dressyr med Bonne. Det blir kul som vanligt!

 

Tittat  på bilder från förr. Den gamla goda tiden...( nu har man visst glömt bort igen hur jobbigt det är med valp).  =) Sötaste hundarna:

 

 

 

 

Av Sofie Pettersson - 13 november 2014 18:03

Idag ringde jag till kliniken och frågade lite om hur man gör egentligen med betalningen efter operation. Det är ju inga småsummor vi snackar om här direkt.

Hon sa att direktreglering mot försäkringsbolaget är inga problem men se till att ringa dit och kolla upp att försäkringen verkligen täcker operation... Så det gjorde jag. Nu vill jag bara gråta.

 

Om hunden är äldre än 4 månader vid nyförsäkringen så täcker inte försäkringen kostnader över 3000 som leder fram till diagnos. Räknas artroskopi till det? Säkert!  Vi fick Leia när hon var 5 månader! Jag vet inte om jag fattade rätt?! Han sa att veterinären ska ringa innan operationen så kanske de kan reglera kostnaden. VAFAN!! Det kan inte vara sant?!

 

Här sitter man och betalar många tusen om året och så täcker det ändå ingenting?! Som sagt: jag hoppas verkligen att jag har missförstått någonting nu.
 Visst, vi hade ändå räknat med att betala en stor del själva, men inte allt! 

                                                  
                            

Självklart kommer vi att göra det här ändå. Hoppas på det bästa och att artroskopi räknas som en sak, och korsbandsoperation som en annan även om det utförs under samma narkos. Fortsättning följer på detta....

 

För att glömma det tråkiga ska jag och Wilson snart åka till Domarudden och möta Susanne. Det blir en springrunda. Just nu känner jag mig för trött, men jag piggnar till snart när vi är på väg!

Imorgon är det äntligen fredag!! Jippihoo!

                     


                       

Av Sofie Pettersson - 11 november 2014 19:08

I fredags fick vi en remiss, idag fick vi en tid för artroskopi/operation av Leias knä. På måndag är det redan dax!

Beroende på vad de hittar i knät så får vi se vad som ska göras.

Nu blir det lite förberedelser inför det, och en nervös väntan... Finns ju alltid risker med operationer och det är ju inget man vill utsättas för i onödan. Blev inte mindre svettigt när man hörde vad det kan kosta också...

                                                  
                  

Hur som helst så ska det förhoppningsvis bli bra sedan. Rehaben måste skötas till punkt och pricka, men nummer ett är att operationen går bra och inget händer.

Tar ledigt måndag och tisdag för vav(vård av vovve). =)

 

Idag har vi varit och motionerat i spåret i Domarudden. Medans middagen var i ugnen blev det lite klickerträning. Senare ikväll blir det promenad. Det var allt för idag!

 

Hello!

 

 

Presentation

Leeloo

 

Leia

 

Wilson

 

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19
20
21 22 23
24
25 26
27
28 29 30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar jag rekommenderar

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Fråga mig

0 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards