staffedoggblogg

Alla inlägg under november 2014

Av Sofie Pettersson - 10 november 2014 20:45

Ikväll har jag och båda hundarna varit på måndagsträning på Öbk. Det var bra idag med lite gemensamma övningar. Vardagslydnad kan man aldrig träna för mycket på. Perfekt för Leia blev det också. Då kunde hon sitta och stanna medans andra gick runt och förbi henne. Bra träning!

Det är inte heller så lätt som det ser ut att köra två hundar samtidigt..


Jag hade med mig koner och ett par leksaker så jag tränade lite "åttans frestelse". Gick bra idag med båda hundarna. Fick låna andras leksaker också. Bra! De andra som var med provade samma övning med varierande resultat. Att gå förbi frestelser är svårt och något man måste träna mycket på!


Träffade några kompisar idag med: Helena med Zack, och Cecilia och Mathilda med Iris. Trevligt!

                                                  
                        

Inget dåligt samvete idag då nu när båda hundarna fått träna. Nu är det bara Leias massage kvar sedan är vi klara för idag...... Slut på måndagen!

                                                  
                           

                                                  
                 




Av Sofie Pettersson - 9 november 2014 15:53

Var inte lätt att komma upp klockan sex i morse eftersom grannarna under oss hade fest som höll på hela natten. Jag var fortfaranade vaken av deras skrik och dunkande vid 4. Inte ok!! Gick faktiskt dit och klagade i natt vid 2. Jag höll på att bli galen. Hade inte varit någon fara om det inte var för att vi skulle tävla idag.

 

Åkte först till skogen med Wilson så han fick göra av med överskottsenergi. Sedan åkte jag hem till Helena. Vi lastade in alla tre hundarna (Spark,Lucas och Wille) och åkte iväg till Haninge. Väl framme tog vi en promenad så djuren fick rasta av sig ordentligt.

 

Tävlingen var i hundhallen i Haninge. Det var våran första tävling inomhus.

Jag och Wilson startade rallymixens första klass som heter "träningsklass". Han var på sitt bästa humör idag och drog till med klassvinst! Jätteglad matte! Men gladast är jag faktiskt över hans bra uppförande. Det var ju trots allt en helt ny miljö och han uppförde sig som ett ljus.

                                                  

                                           

Rallymix är en inofficiell sport som inte är så stor. Det var tredje gången nu som vi tävlar.

 

Efteråt stannade vi en stund och fikade. Tittade lite på rallylydnaden som startade direkt efter.

 

Idag var vi duktiga och hade med oss kameran och filmade!



Spark,Wilson och Lucas på tävling i hundhallen i Haninge:

 

Av Sofie Pettersson - 8 november 2014 19:41

Väckarklockan är ställd, väskan är packad. Imorgon bär det av till Haninge för tävling i rallymix!

Suttit och panik-läst skyltar. Måste erkänna att jag inte tränat lika mycket som jag borde! Som vanligt undrar man varför man anmäler sig till tävlingar när man är så nervös så man mår illa?

 

Imorse var jag och Wilson på promenad i skogen. Lite godis-sök, hoppa upp på stenar och över stockar.

Sedan på dagen åkte vi till golfbanan.

 

Förutom det har vi tränat lite inne. Idag blev det bara lite trickträning  för skojs skull. Få återuppta lydnadsträningen senare till veckan.

Några jag känner brukar träna inomhus i arningehallen på dagtid. Jag kan aldrig vara med eftersom jag alltid jobbar. Det känns surt! Skulle vara bra med iallafall ett ordentligt pass ibland. Känns inte så jätteroligt att träna ute nu direkt..

 

Promenix på golfbanan idag:

   

Av Sofie Pettersson - 7 november 2014 17:23

Skönt att det äntligen är fredag! Tyvär får sovmorgonen vänta på mig tills nästa helg... Imorgon blir det upp tidigt för träning med Bonne, och på söndag är det dax för årets sista tävling.

 

Den här gången är det rallymix (inoff.) för Wilson. Det är första tävlingen inomhus. Får se hur det går.

 

Idag ringde veterinären. Nu är en remiss skickad för artroskopi av Leias knä. Eftersom det inte blivit bättre av att vila så blir det till att gå in och titta hur det ser ut "på plats". Allt syns ju inte på röntgen. Förhoppningsvis behöver vi inte vänta allt för länge på en tid.

 

Ringde försäkringsbolaget igår också. Rehab är ett tillägg på försäkringen som vi inte har på Leia. FAN! Att man inte fattar sånt förän det har hänt något! Det värsta är att tillägget kostar bara 100 extra om året. Det hade ersatt 6000 spänn i rehab. TYPISKT! Hade känts bättre om det hade varit dyrt! Inte en sådan struntsumma.

Lade till det såklart, men det gäller ju inte nu. Alltid lär man sig något nytt. Har ringt idag om Wilsons försäkring och sett till att han har det nu också. Det kan ju hända något i framtiden. Lätt att vara efterklok. =(

 

Ett tips från mig till er: ha bättre koll än jag på vad försäkringarna täcker!

 

För sista gången i år så har jag skrivit en packningslista för tävling:

* gott godis: får bli kyckling den här gången

*pengar

*vatten till hunden

*kamera

*leksak

*licensnummer

*vaccinationsintyg

*fika

 

Hoppas nu att Wille är på sitt snälla humör på söndag.....

                                                  

                               

På promenaden idag gick vi just och snackade om hur duktig Wilson är som lyssnar så bra. Han är lös och kommer springande på minsta vink när man ropar.  Exakt 1 minut efter berömmet rullad han sig på bajs. Raka vägen hem och direkt in i duschen. Usch! Varför?!

Ibland (läs:ganska ofta)undrar men varför man ens har hundar?

 

Några av mina favoritbilder på Leia:

     

Av Sofie Pettersson - 6 november 2014 21:49

Idag har vi fått den första snön, eller ska man säga slask? Ångesten kom som ett brev på posten! Jag gillar inte vintern. Det har snöat sen klockan 5 imorse.  Som tur är så var det  varmt ute så det smälter direkt. En jävla tur eftersom man fortfarande har sommardäck. Har iallafall mått dåligt pga. av vädret hela dagen.

 

Efter jobbet åkte vi till runö och gick en runda i snöblandat regn och blåst.  Inte så mysigt direkt. Idag har jag varit i stallet så det har varit hundarnas vilodag. Jag har masserat Leia så gott jag kan. Hon är verkligen stenhård på höger sida. Stackarn!

Annars har vi inte gjort något mer idag. Imorgon får vi ta nya tag.

 

På söndag är det  för tävling i rallymix. Med andra ord dax att plugga på skyltarna lite, samt träna med Wille.

 

Ute i första "snön":

 

Av Sofie Pettersson - 5 november 2014 17:57

I nästan två timmar var jag och Leia hos hundfysioterapeuten. Jag var nervös innan, men nu känns det mycket bättre. Hunden är inte döende..... 

                                                  

                                        

Först tittade hon utomhus hur hunden rör sig i skritt och trav. Skritten är bra, men i traven är hon rejält halt. Det är ju såklart inte bra.

På de här veckorna med vila så borde hon ha blivit bättre. Precis som vi pratat om med veterinären så bör man nu gå in med artroskopi och kolla i knät.

Innan dess vill hon inte att vi ska börja med några styrkeövningar.  Vi får nu remiss och väntar på en tid. Men det kan dröja ett tag. Under tiden måste man försöka hålla hundens kropp i bra form.

 

Vi ska fortsätta med skrittpromenader. 2 stycken 15minuters, 2-3 stycken 10minuters, samt några 5minuters per dag. Viktigt att hon rör på sig. Men också viktigt att inte gå för länge, för hon måste vila. Gärna på mjukt, plant underlag. Helst inte på asfalt. I spåret blir ju bra då. Detta innebär att hennes morgonpromenad ska förlängas. Annars är det rätt så bra det vi gör.

 

Sedan måste hon ha massage. Hon gick verkligen igenom hela Leia och kände på varenda muskel. Hon har muskeltonus(dvs. spända muskler) på flera ställen. I ryggen och i högra låret såklart. Det beror på att hon inte använder sitt vänstra ben ordentligt.

 

Jag har fått utförlig genomgång hur hon ska masseras, och övningarna på papper. Bra! 1-2 gånger per vecka ska det vara helkroppsmassage. Varje dag ska det vara rygg samt bakdel.

Puh, nu får man ÄNNU mindre tid över till annat. Det skadar ju absolut inte om den friska hunden masseras 1-2 gånger i veckan också!  Jag får väll ta tid från min egen sjukgymnastik.

                                                  

                                    

Annars tyckte hon att Leia var fin i kroppen. Skönt! Jag som alltid tror det värsta har sett typ avlivning framför mig... Men det här med korsbandsskador är vanligt och går att göra någonting åt. Bara man inte väntar för länge förstås.

 

Fick också på papper vad hon INTE får göra: snabba vändningar, rusningar, hoppa upp och ner från soffan,sängen,bilen, inte springa på halt golv, busa, osv. BORING om du frågar Leia.

 

Jag tyckte att Jessica som hon heter verkar jättebra. Noga och mån om hundens bästa. En vettig människa helt enkelt.  Det kändes kanon. Jag mådde bra när vi gick därifrån. Fortsättning följer...

 

Av Sofie Pettersson - 4 november 2014 18:04

Imorgon är det äntligen dax att ta Leia till hundfysiologen. Känns som man har väntat en evighet!

Jag vet inte exakt om man säger hundfysiolog,hundfysioterapeut tror jag hon är. Massör också. Ska iallafall vara den bästa... Ändå är jag nervös inför besöket. Jag är orolig att få dåliga nyheter typ som: Det här går inte att göra någonting åt.

Jag har ältat det här hur länge som helst nu. Trots att veterinären säger att om det ska bli operation till slut så är det inte brådskande eftersom hunden mår bra. Och jag tycker att Leia mår bra. Ett tag tyckte jag ju att hon blev sämre, men inte längre. Hon är jättepigg. Det måste väll ändå vara ett gott tecken?

 

Idag har vi motionerat i spåret vid Domarudden. Wilson fick springa med husse, och Leia fick gå med matte.

Ikväll blir det bara lite klickerträning. Jag har inget dåligt samvete. Vi har aktiverat oss ganska flitigt på sista tiden. Dessutom måste Wille hållas på gott humör eftersom det är tävling i helgen.

                                                  
                         

 

Av Sofie Pettersson - 3 november 2014 20:21

Har precis kommit ur duschen fortfarande på strålande humör efter kvällens lyckade lydnadsträning. Wilson visade sig från sin absolut bästa sida idag.

Jag hade ju tänkt att bara träna på det som han tycker är kul så att det är bara  blev positivt. Han verkade tycka allt var roligt. Gick som en dans.

Hade kunnat hålla på hur länge som helst. Som tur var så gjorde jag inte det,  utan slutade när han var på topp. Hade ju avtalat med mig själv att idag måste han tycka det är superkul.

                                                  

            

Leia var också med på klubben, men hon fick mest titta på. Lite apporteringsträning blev det för henne iallafall.

Som vanligt på måndagar så var det mycket hundar på planen. Mycket störningar med andra ord.

Vi träffade en som vi har gått kurser med i Frösunda. Cockerpoon  Iris med stor-och lillmatte.  Trevligt!


Lerigt som attan är det på klubben. Var tvungen att tvätta både jackan och skor när vi kom hem. När jag kom från duschen in i hallen så låg det flera ler-kluttar där. Undra vem som släpat in dem? Jag har ju torkat tassar och allt noooga. Störd som man är så tog jag upp kluttarna och luktade på dem för att försäkra mig om att det inte var bajs. Det var det inte som tur var! Och om det nu hade varit det så hade jag blivit tvungen att städa hela lägenheten idag igen (och duscha en gång till). Blä!

Den här årstiden är inget vidare tycker jag...

 

Duktiga Leia:

 


Presentation

Leeloo

 

Leia

 

Wilson

 

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19
20
21 22 23
24
25 26
27
28 29 30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar jag rekommenderar

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Fråga mig

0 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards