staffedoggblogg

Alla inlägg under oktober 2014

Av Sofie Pettersson - 15 oktober 2014 18:08

Efter lååång längtan har jag äntligen fått den: Kamphundsboken! Jippi!!

Jag fick den idag när jag kom hem från jobbet i försenad födelsedagspresent av min sambo. Den har jag önskat mig jättelänge.

För er som inte vet så är det en bok om alla raser som räknas som "kamphundsraser". Mina favoriter med andra ord. Det är en faktabok  som handlar om de olika raserna, deras aktiveringsbehov mm.

Boken är skriven av Irene Westerholm som driver " Hundläroverket".

De har en massa olika bra utbildningar bla. "kamphundsutbildningar". =)

De har även en kurs i 2-hundslydnad.  Folk kommer dit från hela Sverige för att gå deras kurser. Jag har själv tittat på kurser där som jag skulle vilja gå.Irene och hennes man har själva flera American pitbullterrier samt Rottweiler som de tävlar med.

 

Ska bli intressent läsning. Frågan är bara när jag ska ha tid att läsa den...

Jag tänker naturligtsvis recensera boken sedan. Det kan ta ett par dagar, det kan ta ett par år. Vi får se!

 

Efter jobbet har vi gått en promenad med djuren. Inte världens roligaste väder idag. Får se om jag åker till klubben och tränar om ett tag. Bara det inte regnar för mycket. I så fall får det  bli inomhusträning idag också.

 

Kamphunden Leia:

   

Av Sofie Pettersson - 14 oktober 2014 18:25

Idag har vi tränat i spåret vid Domarudden. Precis enligt plan! =)

Bra motionsväder idag. Lagom varmt. Inte bara vi som tyckte det tydligen. Mötte en hel del andra hundägare där.

Lite träning för Leia i skogen blev det också.

 

Medans lasagnen står i ugnen så passar jag på att blogga lite samt träna hundarna en stund. Det gäller att vara effektiv.

Vi fortsätter att träna på "skäms". Wille är duktig, men så fort jag försöker jobba bort den sista "hjälpen" så blir han frustrerad. Då vet han inte vad han ska göra. =)  Förhoppningsvis så kommer jag lära mig hur man jobbar bort hjälper på trickkursen som jag snart ska gå.

 

Sedan tränade vi lite "backa slalom". Leia blir för uppspelt, och jag blir rädd att hon ska göra illa korsbandet mera. Därför slutade jag med det och tränade lite vanlig lydnad istället.

 

Varje dag tränar Wilson på apporteringen. Det går inte framåt. Jag har faktiskt ställt frågan om tips på ett forum för att få hjälp.

Någon skrev att vissa osäkra hundar tycks inte gilla att ta saker från husse eller matte. Det kan ju stämma.

Wille är ju jätteosäker och vill absolut inte göra fel.. Han tar ju till och med åt sig när någon annan säger till sin hund, även fast det inte är riktat mot honom.

Då var tipset att inte titta på honom för mycket när man ber honom hålla apporten.

Ett annat tips var att backa samtidigt som man tränar honom. Då kanske han blir mer motiverad att ta apporten.

Det har jag prövat nu i två dagar. Kan eventuellt fungera. Får testa vidare...

 

Senare ikväll blir det en kort promenad. Det får räcka för idag.

 

Motionerar i spåret:

 

 

 

Av Sofie Pettersson - 13 oktober 2014 20:52

Idag är det måndag så då är det  dax att presentera veckans träningsplan! Får se om den håller, men jag har iallafall en PLAN och det är det viktiga. =)

 

Måndag: Idag alltså. Hundarnas vilodag eftersom jag har varit i stallet och kom precis hem. Bara vanliga morgonpromenaden och eftermiddagspromenad i skogen.

 

Tisdag: Fysträning! Intervallträning (vi orkar inte springa så långt haha) i spåret för Wilson. Leia: promenad i spåret samt skog och mossträning.

Lite träning hemma på kvällen. "Köksgolvsdressyr" som jag kallar det. =) Alltså lite lydnads/trickträning.

 

Onsdag: Lydnads och agilityträning på klubben.

 

Torsdag: Måste träna rallylydnad med Wille. Vi ska ju för guds skull tävla på lördag! Har ju inte tränat någonting alls.

 

Fredag: Fysträning igen. Antagligen i spåret i Domarudden samt promenera i skogen. Se till att Wilson har gjort av med all överskottsenergi så han är snäll på lördag!

 

Lördag: Tävling rallylydnad med Wilson. Måste börja morgonen med en redig skogspromenad. Efter tävlingen får jag hitta på något med Leia. Spår kanske?

 

Söndag: Hästträning på morgonen.  Vilodag för Wilson. Kanske lydnadsträning på klubben bara med Leia.

 

Vore bra med någon form av miljö/socialträning också i veckan. Får se om man kan klämma in det någon dag...

Hm, känns som man har fullt upp den här veckan också. Återstår att se om planen håller.   

Av Sofie Pettersson - 12 oktober 2014 18:29

Morgonen började i skogen idag med. Muskelträning och mental terapi! Vädret var lite dystrare idag, men det gjorde ingenting. Man är ju ledig!

 

Efter det fick hundarna frukost och jag åkte till stallet.

 

När jag kom hem så packade jag in djuren i bilen igen och åkte till öbk. Först tog vi en promenad och sedan tränade vi lite.

Körde först lite agility med Wilson. En liten rundbana med tunnlar och hopp. Han fick anstränga sig och titta vart jag visade vägen. Han lyssnar bra.

Sedan körde vi slalom ett par gånger förstås.

Leia fick träna på gungbrädan några gånger. Hon har ju varit rädd för den ett bra tag, men nu har jag börjat träna henne på den igen.

Hennes agilitykarriär är väll antagligen över, men man måste ju göra lite roliga saker ibland iallafall.

 

Efter agilityn så blev det lydnadsträning. Gick bra idag också!

Måste passa på att köra igenom hundarna ordentligt när man är ledig, för imorgon är det dags att jobba igen. Då har man inte så mycket tid(eller ork).

 

Sedan vi kom hem har Leia och Wille sovit, men snart är det tid för en kvällspromenad. Mellan dagens alla djuraktiviteter har man också hunnit med att dammsuga,tvätta, städa bilen och ätit en god middag. Snart blir det slappa i soffan! Nice!

 

På skogspromenad:

 

Säg inget till veterinären men Leia fick vara lös en liiiiiten stund idag. Tjoho!

 

Av Sofie Pettersson - 11 oktober 2014 18:49

Jag älskar lördagar! Det är bästa dagen på hela veckan.

Började med en morgonpromenad i skogen med båda hundarna. Mysigt!

Leia får äntligen gå i skogen igen. Gick i mossa och blåbärsris så hon får lyfta på benen och sakta börja stärka upp sina muskler som hon tappat. Det är ett alternativ istället för vattenrehab.

 

Vid 10 åkte jag och Wilson mot Frösunda. Dax för årets sista hundträff. Vädret var perfekt.

Idag var det ca 15 hundar med. De flesta har vi träffat förut, men ett par var nya.

Vi gick en tre timmars promenad i skogen och på fälten, och då och då blir det diverse övningar. På mitten blir det fika så hundarna får vila.

Wille fick vara kopplad idag under "fria leken". Det är några hundar med som han tittar lite på och jag vill inte ha några bakslag i socialträningen nu när det går så bra. Bättre att ta det säkra före det osäkra.

Han blir väldigt uppstressad när de andra leker och har kul. Några av de större hundarna (border collies) springer otroligt fort förbi. Då tycker han det blir lite obehagligt.  Samtidigt är det ju bra om han kan lyssna på matte ändå fast det händer massor runt omkring.

 

Hundträffarna är jättetrevliga och det är bästa träningen för min lilla Wilson. =)

 

När jag kom hem så var jag bara in en snabbis  och bytte hund. Jag och Leia åkte till klubben. Gick en promenad, och tränade lite efter det. Gick bra som vanligt. Det enda man kan klaga lite på är väll att hon är ganska seg. Men det har hon ju alltid varit.

Tränade extra på "ställande" och "läggande". Nöjd med det! Visst, hon kanske tar några steg men det gör mig ingenting.

Tränade lite på "rutan" också. Gick ganska bra. Det är bara fortsätta likadant.

Apporteringen däremot går som en dans! =)

 

Snart blir det en kvällspromenad. Efter det ska jag försöka ha lite hundvård(kloklippning och sånt). Det var ett  tag sedan. Min veckoplan har spruckit på sista tiden..

 

Bilder från dagens månadsträff i Frösunda:

     

Av Sofie Pettersson - 10 oktober 2014 18:01

Äntligen fredag! Som jag har längtat! =)

Allt känns lite lättare när man vet att det snart är helg. Det är knappt jobbigt att gå till jobbet..

Nu ljög jag i och för sig lite,men ändå!

 

På eftermiddagen har vi varit vid naturreservatet vid Runö och gått en runda. Tittat på fåren, och på havet. Fin utsikt!

Skönt nu när Leia kan gå normala promenader igen. Hålla på och gå ut med djuren i två omgångar blir jobbigt. Det har man inte tid med!

 

Imorgon ska jag och Wille på årets sista hundträff i Frösunda. Det ska bli kul som vanligt. Bästa socialträningen. Undra hur vi ska klara oss utan den hela vintern? Får anstränga mig för att hitta på annat. Den här träningen behövs...

Wilson har blivit som en helt ny hund. Han är numera hur lugn som helst på tävlingar och sådant. Vägen dit har inte varit lätt. Ihärdig träning är det enda som funkar. Det gäller att ta tjuren vid hornen.  Hundträffarna har bidragit i stor del till alla framsteg. Skam den som ger sig!

 

Från dagens promenad vid runö:

 

Av Sofie Pettersson - 9 oktober 2014 19:17

Den enda dagen på hela veckan som man inte har något inbokat på kvällen så regnar det! Kunde väll gjort det igår istället? Ingen lust att gå ut och träna i det här vädret inte.

Får bli lite träning inomhus helt enkelt. Ska bara samla lite kraft först... Tur att det är fredag imorgon. Hade inte orkat jobba en dag till!

 

Har precis sett startlistan för nästa helgs tävling. Det är så många anmälda så de har ändrat till två grupper. Jag och Wilson har startnummer 27. Samling och banvandring klockan 11.30.  Sovmorgon! =)

Nu har vi ju haft tävlingsuppehåll så nu blir det extra nervöst. Sedan är det ju många med från våran klubb också och det gör ju inte saken bättre...

 

Har kikat lite på lydnadstävlingar också. Fick lite lust när vi provade på det förra helgen. Det är bara det där med apporteringen som inte alls går bra... =/  I och för sig så går ju inte ställandet bra med Wille heller. Hm, får nog vänta till våren iallafall när jag tänker efter.

 

Regnigt ute=mysigt inne!

 

 

Av Sofie Pettersson - 8 oktober 2014 20:49

Dagen startade med promenad i spöregn. Ingen hund ville ut såklart. Täcken på och ut ändå!

 

Eftermiddagen var ju desto trevligare. Sol och lagom varmt. Det blev en runda i spåret idag också.

Hösten  är riktigt trevlig när det är bra väder.

 

Stressa idag igen med middag och sånt för sedan skulle vi hem till min brorsa som fyller år. Fika med familjen är alltid trevligt. =)

Ganska livat var det. Barn och högljudda vuxna tröttar ut djuren. Nu ligger de och sover här hemma.

Hundarna blir  tröttare av ett par timmars familjefika än att springa 5 kilometer. =)

 

Leia har alldeles för mycket överskottsenergi. Hjärngympa räcker inte till. Jag måste hitta på något annat. Tänker på simning iallafall? Om någon har en bra idé så säg gärna till..!

 

Dax att gå på kalas:

 

 

Presentation

Leeloo

 

Leia

 

Wilson

 

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2014 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar jag rekommenderar

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Fråga mig

0 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards