staffedoggblogg

Alla inlägg under oktober 2014

Av Sofie Pettersson - 7 oktober 2014 21:41

För typ första gången idag så sitter jag ner! Hela dagen har det varit full fart. Stressigt när man ska hinna med allt. Middag blev det ingen idag.Bara te och mackor.Det lär man bittert ångra i morgon bitti. Jag kommer antagligen att vara vrålhungrig redan på morgonen. 

 

Kom nyss hem från stallet. Varit ute och ridit i mörkret. Vi var 4 stycken som var ute.Ganska mysigt trots regn.

Innan jag åkte iväg så var vi och gick i spåret vid Domarudden. Det + morgonpromenaden är det enda hundarna fått göra idag. En riktig vilodag med andra ord.

Förhoppningsvis har jag mera tid imorgon. Det ständiga dåliga samvetet....

 

Bättre sent än aldrig! Lite bilder från KM på österåker. Wilson och jag ska köra rally:

 

 

Vilka schyssta benlyft!

 

Wille attackerar de berömda tofflorna som låg i 8:ans frestelse= massa minuspoäng!

 

Han glömde aldrig tofflorna efter det...

 

Och favoritskylten spring!

 

Bra kämpat! (var även domarens kommentar på protokollet) Hahaha sämsta någonsin! Tur att det bara är på skoj och att den viktiga tävlingen var dagen innan..

 

 

 

 

Av Sofie Pettersson - 6 oktober 2014 19:31

Idag har vi varit på återbesök hos veterinären med Leia angående korsbandsskadan. Vi var ju rädda att det hade gått av eftersom hon blev halt i slutet av förra veckan.

Hältan har ju visserligen minskat gradvis, men man vet ju aldrig. De här hundarna visar ju inte direkt smärta i första taget.

Dessutom ser man att hon går helt annorlunda nu med bakbenen. Tror att det beror på glucosaminet. Förut gick hon "styltigt", nu är hon mycket lättare i bak.

 

Först så kände han på knäna och korsbanden. Sedan var det ut och trava och kolla om hon haltar. Hon markerar med vänster bak, men det är inte mycket.

För att vara säker så fick hon lugnande och sedan gjorde han "draglådeprovet". Det innebär att man drar i knäleden för att se om den är stabil. Man gör likadant på båda sidor och jämför skillnaden. Om korsbandet är av så flyttar sig leden ca en centimeter. Leia var stabil.

 

Vi beslutade att fortsätta med vilan, men inte strikt som innan. Hon får gå normala promenader. Inte vara lös eller busa. Hon behöver bygga upp muskler igen, så att gå i skog är bra. Såklart inte hoppa över stockar och upp på stenar och sådant.

Skönt, för på sista tiden har vi bara gått på plan mark.

Det är okej att träna lydnad, spår och liknande men under lugna former. Inte köra inkallningar och hopp eller snurrar.

Vattenträning är bra, men det går lika bra att gå på mjuk mark, typ mossa.

Vi tar ett återbesök hos veterinären om ett par månader(under förutsättning att inget annat har hänt innan dess förstås).

Summeringen av dagen är att det känns bra ändå. Det kunde ha varit betydligt värre!

Men någon rallylydnadstävling i oktober blir det tyvär inte för henne. Det får bli bara Wilson som startar nu igen.

 

Eftersom vi kom hem så sent så blev det ingen måndagsträning heller. Imorgon blir det också vila för då är det häst-dag. Det får bli så ibland helt enkelt!

 

Finaste Leia:

 

Av Sofie Pettersson - 5 oktober 2014 18:39

Imorse hade jag min första sovmorgon på läääänge. Sov ända till 9(!). Så skönt.

Vi åkte till Runö och tog en morgonpromenad vid naturreservatet. Hälsade på kossorna. De är så fina. Det blev en lagom lång sväng för Leia. Idag är hon inte halt. Bra!

 

Dagens kurs i rallymix började inte för än klockan två. Jag hann med hur mycket som helst innan den. Städa,tvätta, lägga ett spår åt Leia, för att nämna några av sakerna..

 

Wilson var lite trött idag. Han får ligga i nu när han fått överta alla hundaktiviteter.

Gick bra på kursen iallafall. Det som händer när han blir för trött är att han blir övertaggad och kan bli dum. Han var så ett tag, men sedan blev det bättre och han var riktigt duktig.

 

Idag körde vi bara banor för "startklass". Det är egentligen snäppet  för svårt för Wille men han kämpade på bra så gott han kunde(och förstod). Vi blev bedömda som på tävling med protokoll och allt. Vi vann tydligen. =)

Det som är roligt med startklassens banor är att hinder är med. Både hopp,tunnel och slalom.

Jag tycker att rallymix passar lite lugnare hundar som Leia bättre. Wille blir så lätt övertaggad och då blir det svårt för honom att lyssna. Koncentrationen brister. Det ÄR jobbigt för hunden att gå en hel bana. Det är viktigt med mycket pauser när man tränar.

 

Imorgon ska vi på återbesök med Leia hos veterinären. Håll tummarna för positiva besked!

 

Bilder från morgonens promenix:

 

Matte varför måste vi ALLTID vara med på bild?!

 

Okej då!

 

Av Sofie Pettersson - 4 oktober 2014 18:33

Morgonen började med en skogspromenad med Wilson. Leia fick en kort promenad när vi kom hem.

Efter det åkte jag till stallet. Red,fixade och donade. Klockan var redan ett när jag var klar där.

Käkade en macka, packade in djuren i bilen och åkte sedan till hundklubben för lite träning.

 

När jag kom dit så visade det sig att det var Österåkers hundungdoms KM idag. Jag kom precis när de körde rallylydnaden.

Tränade lite med mina hundar mellan varje ekipage. Man vill ju inte störa lixom.

När rallyn var slut så trodde jag att allt var färdigt, men det var det inte. Då var det dags för lydnaden.

En frågade om jag inte ville vara med? Nej, det vill jag inte! Men när jag funderade ett tag så ändrade jag mig. Det var inte alla moment med. Apporteringen var inte med så då bestämde jag mig för att testa med Wilson. Och vet ni vad? Det gick bra!

 

Momenten som var med på lydnaden var: platsliggning,linförighet, hoppet, inkallning + ett valfritt moment från Lk 1. Jag valde läggande under gång.

 

Jag tänkte: må det bära eller brista. Men Wille var på sitt bästa humör. Han gjorde riktigt bra ifrån sig. Jag blev jätteglad!

Jag är ju inte med i Öhu så jag var ju "utom tävlan". Det var bra för mig att testa lydnaden. Kul!

 

Protokollet fån dagens tävling i lydnad:

   

Av Sofie Pettersson - 3 oktober 2014 17:32

Härligt att äntligen ha ett par lediga dagar. Fredagkväll är bäst för då har man hela helgen framför sig.

 

Vi åkte till Runö efter jobbet och gick på åkrarna. Då kunde Wilson springa av sig.

Leia är fortfarande lite halt tycker jag. Man ser att hon inte vill stödja helt på vänster bak. Jag vet inte om jag inbillar mig? Antagligen hade jag inte sett någonting alls om jag inte visste om det.

Jobbigt att man måste vänta ända tills måndag innan man får något svar. Att vänta är INTE min starka sida! =) Tills dess får hon ta det så lugnt det bara går..

 

På vägen hem handlade vi lite fredagsmys. Både till människorna och till hundarna. Var för en gångs skull in på Djurmagazinet. Det är inte så ofta vi är i centrum så då får man passa på. De har lite roligare (och billigare) utbud än Arken zoo tycker jag.

 

Tro det eller ej, men jag börjar faktiskt tycka det är roligt att tävla. Nu har vi ju inget inbokat för än den 18/10. Känns lite tråkigt faktiskt. Det kommer visserligen en inoff. rallymixtävling den 12:e. Får se om vi åker på den. Det är ju ända borta i Västerhaninge. Jag och Helena med labradoren Lucas ska bestämma oss om det på söndag när vi har rallymixkurs. Vi har tävlat rallymix några gånger tidigare. Leia och Lucas är uppflyttade till "startklass". Nu vet jag ju inte än om Leia kan starta några tävlingar överhuvudtaget. Det kanske blir operation. Vi avvaktar...

 

Fredagsmys:

 

 

 

Av Sofie Pettersson - 2 oktober 2014 18:15

Den här veckan har gått fort. Imorgon är det redan fredag! Nice!

Vi har en lugn helg att se fram emot utan så mycket inbokningar(förutom rallymixkurs och dressyrtäning med Bonne då förstås). Annars blir det lugnt! Tror jag iallafall..

 

Idag tycker vi oss ana en svag hälta på Leia. =/  Nu får vi minska på motionen igen.Hon var ju rätt busig igår,kanske hände det något då? Som sagt är det jättesvårt att hålla en hund lugn. Hon är så pigg!

Det är ju återbesök till veterinären på måndag. Få se vad han säger då. Förhoppningsvis har det gått åt rätt håll så vi kan börja med rehab. Jag hoppas verkligen det.

 

Vi har tränat lite tricks idag. "Skäms" och "backa".

Wilson får fortsätta att träna lite varje dag på "håll apport". Det går inte fort framåt där inte! Så fort jag höjer kraven en aning så tycker han att det blir obehagligt och går där ifrån. Jag har frågat experterna om tips. De  tror bara jag ska fortsätta likadant och ge det lång tid..

Han håller i pinnen men släpper den direkt. Skulle vilja få honom att hålla kvar en sekund iallafall. Ja,ja det är bara att traggla vidare.

 

Bilder från idag:

   

Av Sofie Pettersson - 1 oktober 2014 20:30

Efter en tung dag på jobbet känns det alltid bättre när man kommer hem till glada djur! Det finns inget härligare, eller ärligare, än hundar!

 

Vi åkte idag igen till Domarudden och motionerade i spåret.

Senare på kvällen åkte jag som planerat till klubben för att träna lite. På onsdagar är agilitybanan ledig så då måste man passa på.

Wilson var riktigt duktig idag. Han tycker det är såååååå kul. Körde lite hopp och tunnlar först. Sedan blev det slalomträning. Idag gick det ganska bra faktiskt. Det verkar hänga på hans humör. Han fick köra slalom tre gånger men sedan slutade vi. Bäst att sluta när det är positivt.

 

Leia var riktigt taggade idag. Tränade igenom alla momenten för lydnadsklass 1. Ja, förutom tandvisning och platsliggning då...

Vi måste träna lite mer på läggande under gång. Hon är lite seg där. Ibland lägger hon sig inte helt heller. Får snacka med någon sedan om det finns några bra tips! Det är inte så dåligt så jag tror inte det blir svårt att rätta till.

Samma gäller med ställande under gång. Ibland trippar hon fram ett par steg. Bara att träna på!

Inkallning,hopp och apportering är bra.

Fotgåendet är väll hyfsat men kan bli bättre.

Jag har aldrig haft planer innan på att starta lydnaden så jag har ju inte direkt finslipat på några moment. Jag har ju fått slut på ursäkter till att inte tävla eftersom hon kan apporteringen nu... =)

 

Wille fick träna lite lydnad ockskå. Han var också duktig idag.

Avslutade med lite tricks: backa slalom. Efter var alla på strålande humör. Vilket lyckat träningspass!         

                                                  

                             

Wilson:

 

Presentation

Leeloo

 

Leia

 

Wilson

 

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2014 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar jag rekommenderar

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Fråga mig

0 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards