staffedoggblogg

Alla inlägg den 9 september 2014

Av Sofie Pettersson - 9 september 2014 21:33

Ikväll har jag och Wilson varit sista gången på våran agilitykurs i Frösunda. Vi har lärt oss en hel del, och vi har haft jättekul.

Det är stor skillnad på hunden från första till sista gången. I början lyssnade han inte så speciellt bra utan tog för givet vilken väg han skulle ta. Nu lyssnar han och frågar mig hela tiden.

 

Vi har blivit ett bra team. Eva tycker han är tävlingsklar. Det tycker i och för sig inte jag, men jag tar kanske lite för allvarligt på det här med tävling. Jag vill inte göra bort mig. Jag vill inte heller ge hunden för höga krav. Viktigast är att han tycker det är kul, och det tycker han verkligen!

 

Idag körde vi bara banor. Mycket kluriga grejer.

T.ex började en bana med hinder, däcket och en lång tunnel. Efter tunneln skulle man ena gången gå till höger till en kort tunnel+hinder, och andra gången till vänster till tunnel,slalom och hinder.

En annan bana kunde vara hopp, kort tunnel, hopp, gå tillbaka runt hindret, ta tunneln,hopp tillbaka, svänga vänster och ta lång tunnel.

Alltså: mycket kluriga svängar och oväntade vägar.  En hel del "framförbyten" såklart.

 

När jag ser hur andra hundar missförstår och kanske hoppar ett hinder från fel håll, så försöker jag notera vad föraren gör för fel.  Sedan försöker jag själv att vara tydligare mot min egen hund. Det har funkat mycket bra idag.

Wille lyssnade så bra! Jag tror inte vi tog något fel hinder och blev "diskade" en enda gång.

 

Eftersom det blir mörkt tidigt nu så skippade vi fikat och körde på hela tiden istället. I två timmar höll vi på sedan blev hundarna rätt trötta. Till och med min hund. =)

 

Efteråt stod vi kvar och pratade lite om KM. på österåkers bk. som kommer snart. Det lät som att flera planerade att vara med. Jag har också tänkt det.

  Det är dagen efter vi tävlar rally så jag tror mina hundar kommer vara trötta.

Jag har inte heller bestämt vilka grenar jag ska tävla i, men jag funderar på rallylydnaden och eventuellt  agilityn. Får se hur jag gör med det..

 

Summering av agilitykursen: mycket bra och lärorikt. Jag har börjat tänka på ett nytt sätt om handling vilket gett resultat. Sedan kan jag säga att det är bra att titta på andra, se vad de gör för fel(eller bra saker) och sedan lära sig av det.  Innan kursen har jag inte ens tänkt på hur jag för min hund på banan. Nu tänker jag!

                                                  

                       

 

Presentation

Leeloo

 

Leia

 

Wilson

 

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar jag rekommenderar

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Fråga mig

0 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards