staffedoggblogg

Alla inlägg under september 2014

Av Sofie Pettersson - 23 september 2014 21:26

Nu har vi kursat och tränat i tre dagar så idag blev det en välförtjänt vilodag.

Imorse blev det som vanligt 3  kilometer längs kanalen med Wilson. Efter jobbet åkte vi till Runö och gick en promenad med båda hundarna. Dagens höjdpunkt för stackars Leia...

Sedan åkte jag till stallet och hundarna fick vara hemma och sova.

 

Lite har vi tränat på ett av tricken vi påbörjade igår: "skäms". Wilson är förvånadsvärt duktig. Leia blir för uppspelt.

En liten snutt med apporteringen blev det också. Måste köra lite varje dag.  Det som Leia har lärt sig på två veckor lär ta minst två månader med Wille. Det får ta tid. Målet är att han ska kunna "håll apport" till våren. =)

 

Förutom det har vi inte gjort någonting  idag!

 

På lördag är det dax för tävling igen. Den här gången är det rallylydnad på Roslagens bk. Om Wilson får ett kvalificerande resultat den här gången också så blir det RLDN (rallylydnadsdiplom nybörjarklass).  Jag hoppas att det går , men som vanligt så hänger allt på dagsformen med honom.. =) Sedan måste vi ha tur med passande skyltar också!

 

På söndag är det KM på Österåkers bk. Jag har inte anmält mig än. Jag tror jag ska vara med på rallyn med Wille och kanske på agilityn. Jag ska fundera på saken tills imorgon.

 

Wilson  på dagens promenix:

 

Den här sötnosen brukar jag och Bonne träffa ibland när vi är ute:

 

Av Sofie Pettersson - 22 september 2014 21:26

Idag på måndagsträningen var det trickträning för Agnes Mohlin. Jag visste redan att det skulle bli superkul så jag tog med mig båda hundarna och åkte till klubben.

Agnes är jätteduktig. Hon är så bra på att förklara hur man lär in olika trick.

 

Leia älskar ju att lära sig nya roliga saker. Idag var hon helt övertaggad! =) Som sagt: inte lätt att vara i strikt vila!

Wilson imponerade faktiskt på mig idag med att INTE  vara helt dum! Han visade att han visst kan lära sig tricks. =)  Vissa grejer gjorde han till och med bättre än Leia. Kul!

Det var till och med kul fast att det var svinkallt och regnade.

 

Jag fick tips på flera nya trick att lära in. T.ex "skäms" , "trampa" och "hoppa jämfota". När man vet hur man gör så går det att få till. Nu har man lite nya saker att träna på inomhus i vinter.

Susanne och rottisen Axa var  med på träningen idag. Hon tyckte också att det var jättebra. Efteråt gick vi på en promenad med Axa och Wille, Leia fick vänta i bilen tyvär.

 

Nu kan jag med gott samvete låta hundarna ha sin vilodag imorgon medans jag åker till stallet och tar hand om Bonne...

Föressten, jag var tvungen att visa upp idag hur bra det har gått med Leias apportering. =) Jag är så jävla nöjd med det!

                                                  


              

 

Av Sofie Pettersson - 21 september 2014 17:17

Jag och Wilson har nyss kommit hem ifrån våran rallymixkurs. Han är heelt slut!

Egentligen är det ju Leias kurs men han får rycka in nu när hon är skadad.

Rallymix är svårt. På slutet såg man att  hjärnan bara snurrade i Willes lilla huvud. Han tappade kocentrationen helt och gjorde en massa egenpåhittade snurrar och grejer.

Vi tar mycket pauser så hundarna får vila, men de blir jättetrötta ändå.

 

Idag lärde vi oss de sista skyltarna för rallymixens andra klass: Startklass.

Det är svåra skyltar så man undrar ju hur det ska bli i de följande klasserna. Man lär  ju bli expert på allt!

Några av dagens nya skyltar:

* Work-tunnel: ha hunden på höger sida, skicka genom tunnel

*Work slalom: skicka hunden genom 4 slalompinnar från höger sida

* Sov: hunden spelar död

*Tass: hunden gör "highfive"

*Work under: hunden på höger sida, skicka hunden till hinder, men den ska inte hoppa  utan krypa under

 

Som ni hör så är det ganska svårt. Bara att ha hunden på höger sida är svårt nog när den är van att gå på vänster...

 

Wilson var duktig ändå tycker jag. Dock blir han alldeles för övertaggad ibland. Han tycker helt enkelt att det är FÖR kul!

Jag kommer nog inte att tävla Wilson i startklass i år, han får tävla vidare i den första klassen som heter träningsklass istället. Leia får däremot tävla startklass sedan när hon blir frisk igen.

 

Jag har köpt ett Back on track-täcke till Leia. Det kan vara värt att testa. Jag har bara hört bra saker om det. Hade ändå tänkt att införskaffa ett sådant eftersom hon börjar bli lite äldre. Det kan vara bra för muskler och leder.

Köpte nättäcket. Tänkte hon kan ha på sig det före och efter träning. Nu får hon ha på det för att främja läkning av korsbandet tänkte jag. Vem vet? Det kanske funkar?

 

Bilder från dagens rallymixkurs:

       

Leia med sitt nya Back on track-täcke:

 

Av Sofie Pettersson - 20 september 2014 19:50

Idag har jag och Wilson varit på hundträff hos Eva Sognevik i Frösunda. Jättetrevligt som vanligt!

Ungefär en gång i månaden har de hundträffar med träning och fri lek. Den ultimata socialträningen!

 

Det var runt 15 hundar med idag, lite färre än det brukar vara. En del nya som vi inte träffat förut.

Jag släppte inte Wille på fria leken. Tyckte det var onödigt när det var så många nya. Bättre att ta det säkra före det osäkra och undvika bakslag.

 

Ett rådjur hoppade plötsligt fram ur ett dike när vi gick vid en åker och hundarna var lösa. Det var en av storpudlarna som antagligen trampade på stackaren som låg och tryckte bara ett par meter från hela flocken. Naturligtsvis blev den jagad en bit av några hundar, Wille var kopplad som tur var. Stackars rådjuret sprang för livet, han måste fått hjärtsnörp. Förstå vilken panik när han märkte att hela åkern var full med rovdjur. Stackars! =/

 

Som vanligt gjorde vi mycket vardagslydnadsöviningar. Stadga, följsamhet, kontakt och så inkallningar. Wison är duktig på övningarna men däremellan är det lite si och så. Han orkar inte vara duktig hur länge som helst! Vi var ju ute i över 3 timmar!

Han somnade som en stock i bilen på vägen hem. =)  Bäst han vilar ordentligt för imrogon är det rallymixkurs som han får gå nu istället för Leia som är skadad.

 

Lite bilder från dagens hundträff:

     

 

 

Av Sofie Pettersson - 19 september 2014 17:03

Efter en stressig dag på jobbet var det härligt att komma hem och gå på en promenad med hundarna i solen. Det blev visserligen inte så långt, men ändå!

Äntligen väntar två dagar med sovmorgon. Eller typ iallafall. Gå upp 7 är ju bättre än 5...

 

Idag blir det bara lugnt tror jag. Senare ikväll få det bli en lite längre runda med Wilson.

Imorgon ska han och jag på hundträff i frösunda. Det var länge sedan! Hundträffarna är jättebra! Det är den ultimata socialträningen. Det brukar vara runt 20 hundar med. De flesta har han träffat förut, men några nya brukar det vara.

Man går på promenad och då och då blir det lydandsövningar. Sedan är det fri lek också. Otroligt egentligen hur de anpassar sig direkt till den tillfälliga flocken.

Wilson får bara vara med på fria leken om jag känner att det är lugn stämning. Annars får han vara kopplad.

Det är viktigt att han bara får positiva hundbilder. Därför är jag noga med att inte utmana ödet i onödan. Han är ju inte den bästa på hundspråk Men han har ju gjort jättestora framsteg, och de här hundträffarna är en av orsakerna till det.

Hur som helst så ska det bli jättekul. Hoppas på lika bra väder imorgon!

 

Med Leia blir det fortsatt träning med våran nya apportbock. Hon var jätteduktig igår. Förhoppningsvis har hon förstått nu vad jag vill.

 

Tänk att man kan bli så glad för att hunden håller i en pinne! Leia tränar apportering:

 

 

 

Av Sofie Pettersson - 18 september 2014 18:59

Efter jobbet blev det lydnadsträning på klubben. Båda djuren fick följa med. Varmt och soligt idag också!

Det blir ju mest Wille som får träna eftersom Leia är skadad. Vi tränade fotgående som vanligt. Han är något  för långt ifrån mig, och han brister då och då i koncentrationen. Jag är ändå nöjd med honom. Han störs inte speciellt mycket av annat utan lyssnar bra på mig.

Sedan vi börjat med klossträningen tycker jag att vänstersvängarna är betydligt bättre.

 

Efter fotgående tränade vi på hoppet. Jag tränar lite på hopp för lydnadsklass 2 där man skickar hunden över hindret, sitt, och sedan hopp tillbaka.

Det är inga problem alls att skicka Wilson över hindret om man belönar med leksak. En bra början.

Jag har hans favoritleksak: en pipande tennisboll. Problemet är bara att den gör honom övertaggad. Två gånger kunde jag belöna med den sedan var jag tvungen att sluta. Hm...

 

Till slut gjorde vi några inkallningar också. Det har gått riktigt bra på sista tiden. Han kommer med bra fart, och han sätter sig i bra position. Nöjd! =) Gäller bara att sluta när det går bra och inte hålla på för mycket!

 

Leia fick träna pyttelite fotgående framåt. Lite fjärrdirigering, och sedan håll apport såklart. Jag har köpt en ny apport av min granne Agnes. Den förra gick ju av! Hm....

 

Imorgon  är det äntligen fredag! Härligt! Hela helgen är inbokad med hundgrejer... Hundträff på lördag och rallymixkurs på söndag. Det ska bli kul!

 

Dax för lite träning:

 

Trötta efter träning. Bäddat och klart!

 

Av Sofie Pettersson - 17 september 2014 20:25

Jag har ju aldrig haft en tanke på att tävla i lydnad, men nu har jag tänkt om. Jag har alltid tyckt att det varit roligt att träna. Nu har det gått så bra när jag tävlat rally, så nu blir mitt nya mål att starta lydnadsklass 1 nästa år.

Det svåra momentet för min hundar blir ju apporteringen. Jag har ju inte brytt mig om att träna det tidigare. Det blir till att träna lite varje dag så ska det nog gå vägen till slut.

De andra momenten är inte lika svåra. Hm, förutom tandvisning när det gäller Wilson! Han är alldeles FÖR glad... Det blir till att varna domaren innan så de är beredda på överfall!

                                                  
        

Idag har det varit vilodag. Jag har nyss kommit hem från stallet. Imorgon planerar jag att träna på öbk. med lydnadsgruppen. Få se om jag hinner till träningen bara. Det börjar vi 17. Kan bli lite körigt, man måste ju äta också...

 

Efter jobbet när vi var ute med hundarna så var Leia för busig. När man inte är beredd så bara välter hon omkull och rullar sig. När hon hoppade upp så var hon halt! Det gick över efter några steg men först var vi säkra på att korsbandet gick av!

Veterinären sa ju att om hon succesivt blir haltare och haltare så måste vi komma in. Nu är hon ju normal igen så jag hoppas det gick bra! Vi får ha ännu  bättre koll på henne i fortsättningen.

Som sagt: det här med strikt vila är inte kul alls..

 

Så här långt har Leia kommit med "håll apport". Jag känner mig nöjd!

 

 

 


Av Sofie Pettersson - 16 september 2014 18:19

Leia har vilat i en vecka nu sen hon skadade korsbandet. Så här pigg har hon väll inte varit på flera år!

Wilson har inte heller fått lika mycket motion som han behöver. För honom räcker det inte att bara tänka med hjärnan. Han måste få ta i med musklerna också. Det finns en anledning att folk brukar köra weight pull och dylikt med de här hundarna...

Man pratar mycket om hjärngympa och aktivera hunden mentalt, men här behövs rejält med motion och muskelträning också!

Ska  åka med Wilson till domarudden nu om en stund och springa en runda. Tar sele idag så kan han dra mig lite i uppförsbackarna. =)

 

Jag tycker synd om Leia. Åtminstonde verkar hon inte ha ont alls. Vad vi kan se så är hon inte halt varken i skritt eller trav. Hoppas nu att hon läker så vi slipper operation...

Rehaben ska följas till punkt och pricka! Hon ska bli i bättre form än innan!

 

Leia i sitt livs bästa form(hittils):

 

Presentation

Leeloo

 

Leia

 

Wilson

 

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar jag rekommenderar

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Fråga mig

0 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards