staffedoggblogg

Alla inlägg under september 2014

Av Sofie Pettersson - 8 september 2014 17:58

Hundarna var väll de enda som tyckte jag luktade gott  när jag kom hem från jobbet. Har stekt 550 (!) schnitzlar idag. Känner mig trött faktiskt. Inte så konstigt kanske..

Efter jobbet tog vi en skogspromenad. Härligt. Perfekt väder ute också!

 

Leia och Wilson sov från vi kom hem igår vid 12 tills det blev kväll. Då blev det bara en kort rastning. De var riktigt trötta efter allt tävlande. =)

Jag blev så glad när det gick bra igår så nu har jag anmält oss till ytterligare en rallylydnadstävling!

Det blev Vallentuna bk. den 18:e oktober. Men före det kommer ju  Märsta-sigtuna och Roslagens bk. Nu jävlar! 

                                                  
  

 

Ikväll blir det en sväng till öbk. för lite träning, men först blir det en promenad. På måndagarna är det  ju öppen träning för alla medlemmar. Jag brukar passa på att vara med då om jag kan. Bra när det är mycket andra hundar runt omkring.

 

Imorgon är det sista gången på min och Wilsons agilitykurs hos Eva Sognevik i frösunda. Det ska bli jättekul! Tråkigt att det är slut sedan bara.. Får väll gå fortsättning i vår. Några kurser måste man ju spara på också!

   

 

 

Av Sofie Pettersson - 7 september 2014 13:19

Nu är vi precis hemkomna från Häverödals bhk. Rallydebuten avklarad. Jag är i chock! Vad hände?! Gick långt mycket bättre än förväntat!

 

Jag startade först med Wilson. Var noga med att värma upp honom så han var med på noterna. Jag var jättenervös. Det kändes bra innan jag gick in på banan. När vi startade började han direkt att nosa så det var inte kul. Men det hämtades upp efter ett par skyltar.  Så efter ett tag gick det bättre. Senare i banan blev han nästan övertaggad och hoppade lite på mig. Det kändes ändå bra. Jag var jättenöjd med honom, men jag trodde inte vi fick över 70 poäng(=kvaliciferande resultat).

 

Leia kändes bra direkt. Något seg kanske, men glad och viftande svans hela tiden. Innan vi fick starta så tog det lång tid för domaren höll på med något. Jag blev nervös av det och trodde att Leia skulle bli ointresserad under tiden. Det blev hon inte utan gjorde en bra prestation.

 

När vi var klara skyndade jag mig för att hinna se Susanne och Axa. Det såg bra ut för dem också.

 

När det var dags för prisutdelning så började de läsa upp alla som inte fick över  70 poäng. Jag var säker på att mitt namn skulle läsas upp så jag väntade och väntade men det kom aldrig!

Wille och jag fick 73 poäng!! En 10:e plats!  Superglad!

Sedan läste de upp övriga i ordning efter resultat. Leia fick 95 poäng!! Jag kan inte fatta att det är sant. Vi kom på 3:e placering av 25 startande!

Susanne och Axa kom på 4:e plats med 94 poäng. Vi var såååå glada! Vilken lyckad dag, och vilken bra debut!

Det tar nog ett tag för mig att smälta det här.... =)

 

     

Av Sofie Pettersson - 6 september 2014 18:33

Imorgon är det dax för tävling. Så istället för att ha sovmorgon så har jag ställt klockan på 05.00 (vad håller man på med?!).

Senast klockan 06.00 ska jag vara hemma hos Susanne. Vi ska ta en promenad innan vi åker så djuren inte har en massa överskottsenergi.

Tävlingen är i Häverödal så det är en bit att åka.

 

Den här dagen blev ju inte som planerat. Redan imorse sprack tidsplanen rejält när jag kom till stallet. Bonne hade kolik-känning så jag blev i stallet nästan två timmar längre än vad som var meningen från början.

Sedan skulle jag på 50års kalas klockan 15, men  jag fick bli lite sen så jag hann ut med hundarna först. Nu sitter jag här och smälter maten och funderar på vad som är bäst: ta en lång kvällspromenad, eller åka till klubben och träna lite+promenad.

 

Sedan måste jag ju packa också, och  koka kyckling att ha som godis. Väckarklockan har jag ställt, bilen är tankad.

 

Usch vad har jag gett mig in på? NERVÖST! Hoppas bara man kan sova i natt! =)

 

 

 

 

 

Av Sofie Pettersson - 5 september 2014 17:57

Nu är det bara 2 dagar kvar till våran rallylydnadsdebut. Jag är jättenervös! På söndag smäller det. =)

Det är 25 stycken i min klass. Många tycker jag, men det är tydligen vanligt i rally. Jag förväntar mig inga stordåd men hoppas på godkänt resultat med Leia. Beror på hur mycket jag klantar mig pga. nervositet...

 

Har skrivit en lista på vad jag måste packa:

 

*tävlingslicenser

*vaccinationsintyg

*medlemsbevis

*pengar

*godis+Wilsons kycklingdeo

*vatten+skål

*tjuderskruven

*matsäck

*kamera

 

Ring mig om jag glömt något viktigt! Eller skriv för guds skull! =)

 

Idag är det hundarnas vilodag. Jag ska till stallet nu om en stund och kommer hem sent. Vi har bara myst, skogspromenixat och  badat idag. Sådana dagar behövs ibland också.

 

 

Leta godis i träd är kul....

Som vanligt Wilson med en stock och.... 

 

Leia med en kvist....!

 

Av Sofie Pettersson - 4 september 2014 18:16

Idag blir det bara fysträning! Vi åkte till domarudden efter jobbet. Härligt väder idag också.

Först blev det simning, och efter det powerwalk i spåret. Det blev min perfekta 4 kilometers-runda.

Jag har köpt ett vattenbälte. Det är en bra idé! Då slipper man bära och det finns lite fickor för nycklar och sånt. Jag är nöjd med det iallafall! =)

 

Ikväll fortsätter det i fysträningens tecken! Tänkte ta på klövjeväskorna (det var ett tag sedan) och kanske knalla iväg till coop. Bra träna lite störningar från alla folk och bilar mm. Jag gjorde det här om dagen och märkte då att sådan träning behövs oftare.

 

Imorgon är äntligen sista dagen på arbetsveckan. Puh! Inget ska få förstöra mitt goda fredagshumör!

                                                  

                   

Bad vid domarudden:

     

 

Av Sofie Pettersson - 3 september 2014 20:13

Onsdagar är den enda kvällen som det inte är agilitykurser så då får man passa på att åka och träna lite... Idag hade jag ingen direkt plan utan körde bara på med det som är kul.

 

Gick bra tycker jag. Speciellt nöjd är jag med Leias slalom. Hon var riktigt taggad idag!

Wilson var också duktig, dock inte på slalom men på annat!

 

Jag ska försöka bara göra positiva saker inför söndagens tävling. Man måste hålla stämningen på topp!

 

På eftermiddagen gick vi från Runö till marinan där  alla båtarna ligger. Hundarna fick ta sig ett dopp, och Wille simmade lite. Kan ha varit årets sista bad. Man vet aldrig! Idag var det iallafall riktigt varmt ute.

 

Bilder från i eftermiddag:

       

Av Sofie Pettersson - 2 september 2014 18:56

Idag har vi en lugn och skön dag. Började med morgonpromenaden som vanligt, med lite inslag av träning. Lite inkallningar och sånt. Jag brukar ha hundarna kopplade halva promenaden och lösa andra halvan.

Sedan efter jobbet promenerade vi på åkrarna igen. Man får passa på innan de plöjer. Alla var glada och njöt av det fina vädret.

Ikväll blir det lite hundvård, och en promenix senare. Det får räcka för idag.

 

Förhoppningsvis blir det agilityträning imorgon på klubben. Då tänkte jag ta med mig båda hundarna och köra lite. Mest med Wilson, men Leia tycker det också är kul. Jag vill dock inte att hon ska hoppa för mycket. Hennes kropp är inte riktigt gjord för det tycker jag. Hon är ganska tung och jag vill inte att hon ska slita ut sig i onödan. Man måste tänka på fysiken.

 

Om  jag har tur kan någon på klubben kanske hjälpa mig att mäta Wille imorgon. Jag vet inte om han är medium eller large. Han är precis på gränsen. Jag hoppas för guds skull att han är medium. Large känns högt för honom.

Jag har iallafall införskaffat en agility-tävlingsbok. Där måste hundens höjd skrivas in . Man mäter in hunden när man startar sin första officiella tävling. Men jag vill gärna veta innan, för jag har inte en aning vilken klass jag ska anmäla till.  Än så länge har han ju bara startat inoff.

 

Lite bilder från våran promenad idag på eftermiddagen:

       

Av Sofie Pettersson - 1 september 2014 21:10

Efter jobbet åkte vi ut med hundarna och gick en lång promenad på stubbåkrarna. Härligt väder med strålande sol. Vi hade med oss tennisbollar och kastade lite så de fick springa ordentligt.

Lite bad blev det också.

 

Nu på kvällen var det dags för den första måndagsträningen på öbk. Jag brukar försöka åka till klubben och träna då för det är mycket andra hundar där. Bra störningar. Idag var det visst nostema också.

Jag och Susanne lånade ställningar+skyltar till rallylydnaden. Vi gjorde en bana var. Eftersom det gick så dåligt på träningen här om dagen så tänkte jag ändra lite taktik. Jag ska vara lite mera dämpad med Wilson så han inte blir fullt så uppspelt...

 

Det gick hur bra som helst! Hundarna var grymma! Jag körde banorna varsin gång med båda hundarna sedan fick det räcka eftersom det gick så bra. Nu tänker jag låta det här sjunka in och inte träna någon mer rally innan tävlingen på söndag.

 

Vid klubbstugan var det fullt med hundar så vi stannade där en stund och tränade lite stadga och kontakt. Både jag och Susanne var nöjda med allt idag. Kul!

 

Efter åkte vi till domarudden och sprang 3 km. Egentligen hade inte jag tid, men det är så svårt att få till det med oss båda så jag gjorde det ändå! Då har man sprungit två dagar i rad, det duger väll för ett tag framöver?!

 

Förra veckans "to do-list" har man ju i princip prickat av allt på också. Det enda jag inte gjort är att tänka ut ett nytt trick till Wille. Det struntar jag i, det är väll  bättre att avsluta något jag redan påbörjat..

Jag satsar på "backa slalom". Tränade lite på det idag. Det går faktiskt ganska bra!

 

Wilson en glad och nöjd hund:

 

 

 

Presentation

Leeloo

 

Leia

 

Wilson

 

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar jag rekommenderar

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Fråga mig

0 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards